WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Maak stofzuigen makkelijker en frisser met deze hacks

Een stofzuiger is de ideale hulp in huis: wat zou je zonder ‘m moeten? Waarschijnlijk heb je het ding al honderden keren door je huis gerold en loop je de route op de automatische piloot. Daarom drie hacks met een stofzuiger om die routine makkelijker, frisser en efficiënter te maken! 

vtwonen 04-2020 | huiskamer met bruine leren bank en zwarte stalen openbaar
Behang Eijffinger. Bank Loods 5. Kussens Loods 5, Zuiver en Ikea. Plaid gemaakt door Merijns oma. Salontafel in België gekocht. Vaas Bloomingville. Kandelaar Normann Copenhagen. Voetenbank en lamp Moooi. Bloempot Flow Rotterdam. Vloerkleed Ikea. De tafeltjes waren van Stans oma. Portret gemaakt door Merijns oom.

Eigen opzetstukken

Een stofzuiger komt vaak met een heel arsenaal aan opzetstukken, maar dan zul je net zien dat je net niet in dat ene hoekje komt. Met een beetje creativiteit kun je een hoop oplossen. Zo past een leeg wc-rolletje vaak precies over of in de stofzuigerslang. Knijp de uiteinden bij elkaar en je kunt perfect in de krappe naden terecht.

Dol op bakken? Dan heb je vast wel wat opzetstukken in huis voor een spuitfles. Of denk aan de spuitmond van een fles om poffertjes mee te bakken. Zet deze op een stofzuigerslang en je kunt nu extra makkelijk tussen de kiertjes komen.

LEES OOK
Tips om jouw vloer spic en span te krijgen

Geurexplosie

Heb je last van een stinkende stofzuiger? Of zou je willen dat de stofzuiger een fijne geur door het huis verspreidt tijdens het zuigen? Simpel! Er zijn twee makkelijke hacks om een geurexplosie in huis te bereiken met een stofzuiger. 

De eerste hack werkt het best als je een stofzuiger met zak hebt en op het punt staat deze te vervangen. Wanneer er een nieuwe zak in hebt gedaan, kun je eerst een bergje waspoeder opzuigen. Door de warmte en de luchtcirculatie in de stofzuiger zal de geur van schone was zich binnen no-time door het huis verspreiden. Heerlijk!

Dit trucje werkt ook bij een stofzuiger zonder zak. Je hebt er etherische olie en een wattenschijfje voor nodig. Breng een beetje van de olie aan op de watten en zuig ‘m op met de stofzuiger. Op dezelfde manier als het waspoeder zal de geur zich verspreiden door de ruimte. Fijn aan deze hack is dat je je favoriete geur ervoor kunt gebruiken.

LEES OOK
Met deze tips ruikt jouw huis altijd fris

Stofzuiger zelf schoonmaken

Met een stofzuiger maak je een ruimte stofvrij, maar het is ook belangrijk om je stofzuiger zelf stofvrij te maken. Een schone stofzuiger zuigt over het algemeen beter. Vooral haren kunnen een grote oorzaak zijn van verstoppingen. Gebruik een ouderwetse haak- of breinaald om dit probleem op te lossen. Hiermee kun je de haren veel makkelijker lostrekken uit de borstelkop. 

Je kunt de stofzuigerslang zelf schoonmaken met een breinaald. Ook hier blijven vaak stofresten en haren in hangen. Breinaalden zijn iets langer dan een haaknaald en dus kun je makkelijker bij het probleem. Zeker als je de stofzuigerslang loskoppelt. Je zou het ook kunnen proberen met de achterkant van een vloerdweil of bezem. In het gat aan de steel blijven vaak stofresten zitten. 

Voor een fris huis…

nog meer: schoonmaken