Hondenharen verwijderen doe je met deze tips in een handomdraai

Beige fauteuil Todd € 955,- (vtwonen.nl). Ronde metalen tafel met antieklook € 79,99, speelgoedkikker voor dieren € 15,99, wollen tapijt, 160×230 cm € 249,- (zarahome.com). Glazen vaas Una € 27,- (bolia.com). Hondenhalsband Doga, steengrijs met roségoud € 39,95, witte massief betonnen voerbak € 59,95 (dogahaves.nl). Op maat gemaakt linnenlook kussen, stof uni grof, 50x70x6 cm € 72,78 (nofruit.nl). Beeld vtwonen 05-2022 | styling Kim van rossenberg | uitvoering Richard van Meerveld | fotografie Sjoerd Eickmans | Assistentie assistentie Sanne Ketelaar en hond Harry
Beeld vtwonen 05-2022 | styling Kim van rossenberg | uitvoering Richard van Meerveld | fotografie Sjoerd Eickmans | Assistentie assistentie Sanne Ketelaar en hond Harry

Wie de gelukkige eigenaar van een hond is, weet dat hondenharen verwijderen een eindeloze klus lijkt te zijn. De meeste rassen verliezen heel wat van hun haren gedurende de dag en dat betekent als baasje: poetsen, poetsen en nog eens poetsen. Maar hoe doe je dat nou op een eenvoudige manier, hondenharen verwijderen? Dit zijn de beste tips en tricks.

Lees verder onder de advertentie

Hondenharen verwijderen: de beste tips en tricks

Als hondeneigenaar poets je waarschijnlijk al vaker dan de gemiddelde mens. Hoewel het in huis een stuk gezelliger is met een viervoeter erbij, zorgt de hond wel voor extra vuiligheid in huis - waarvan haren een groot onderdeel zijn. Gelukkig kun je deze met wat tips en tricks eenvoudig verwijderen:

  • Gebruik een rubberen bezem om hondenharen makkelijk bij elkaar te vegen. Dit materiaal werkt een stuk beter dan bijvoorbeeld een bezem met zachte haren, doordat hondenharen blijven plakken aan het rubber. Zo verzamel je alle losse haren op één plek en is het opruimen zo gebeurd.
  • Hoe krachtig een stofzuiger ook is, hondenharen verwijderen lukt er niet altijd mee. Dat is verleden tijd wanneer je de zuiger combineert met een borstel met metalen pinnen. Je borstelt de haren dan bij elkaar en zuigt ze in dezelfde beweging op met de stofzuigerslang. Deze techniek werkt vooral goed wanneer hondenharen zich verzamelen in een gestructureerd tapijt of ander zacht materiaal.
  • Hondenharen van een klein oppervlakte zoals een kledingstuk verwijderen? Dan komt de good old pluizenroller prima van pas. Met een herbruikbaar exemplaar hoef je nooit meer een nieuwe te kopen (en dat is ook nog eens duurzaam).
  • Dan zijn er ook nog producten die speciaal ontworpen zijn om hondenharen te verwijderen, zoals een borstelhandschoen. Deze handschoen is afgemaakt met rubberen haren en dient twee doelen in één: je verzorgt er de vacht van je hond mee maar ruimt er ook haren mee op.

LEES OOK
Stylish items voor huisdieren

Lees verder onder de advertentie

Hondenharen verwijderen van de bank doe je zo

Haren van de bank afhalen is een vak apart, want je wilt je mooie meubel natuurlijk niet beschadigen. Bovenstaande opties zijn daardoor niet optimaal: metalen pinnen zijn waarschijnlijk te hard, terwijl je met een kledingroller uren bezig bent om de gehele bank hondenhaarvrij te maken. Wat je dan wel kunt gebruiken? Een raamwisser! Wanneer je deze een beetje vochtig maakt en over de bank heen beweegt, zul je zien dat hondenharen van de bank verwijderen eenvoudig wordt. Ga je daarna ook nog met een stofzuiger over de bank heen, dan is ie zo weer schoon.

LEES OOK
Een kat of hond in huis? Zo kies je het beste tapijt

En zo haal je hondenharen uit de auto

Ook het interieur van je auto komt niet onder die hondenharen uit. Hoewel het zachte interieur (de stoelen en banken) van je auto op dezelfde manier als hierboven schoongemaakt kunnen worden, krijg je hier ook te maken met hard materiaal zoals een dashboard. Dé gouden tip om hier hondenharen vanaf te krijgen? Dat is tape! Op deze manier blijven alle haren plakken en mis je niets tijdens je schoonmaakbeurt. Wil je hondenharen in de auto voorkomen in plaats van genezen, dan kun je natuurlijk altijd een zeil in de auto neerleggen. Ook vieze poten na een wandeling in het bos besmeuren je autostoelen dan niet meer.

Lees verder onder de advertentie

Bron: Beeld: vtwonen 05-2022 | styling Kim van Rossenberg | uitvoering Richard van Meerveld | fotografie Sjoerd Eickmans | Assistentie Sanne Ketelaar en hond Harry