WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Dit is hoeveel geld je bespaart als je de was buiten laat drogen

Zonnige dagen zijn niet alleen goed voor ons humeur, maar ook voor de portemonnee. Je kunt namelijk best wel wat geld besparen als je de was op zo’n dag buiten hangt. Hoeveel het kost om de droger te laten draaien en wat je op jaarbasis kunt besparen lees je hier. Laat die zonnige dagen maar komen.

witte wasmand
wasmand l – lichtgrijs – 62,5 cm – 49- (HAY), wasdroogballen – 3x 7,5 cm – wol vilt- 14,95 (Dille & Kamille), Wasknijpers 36 stuks – hout – 3,95 (Dille & Kamille),

De droger

De droger verbruikt best veel energie. Als je dit apparaat veel gebruikt, is het verstandig om te investeren in een energiezuinige droger, bijvoorbeeld met energielabel A+++. Op de lange termijn kun je op die manier geld besparen.

Zoveel kost een droogbeurt

Ervan uitgaande dat je op dit moment een vrij gemiddelde droger hebt staan: een droogbeurt kost je ongeveer € 1,20 per keer. Dat hebben we niet zelf uitgerekend, maar dat zegt het Nibud, het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting.

De was buiten ophangen

Wanneer je de was niet in de droger stopt, maar buiten ophangt, is dat dus het bedrag dat je hiermee bespaart. Dat klinkt misschien als weinig, maar op jaarbasis scheelt dat behoorlijk wat.

Stel dat je de droger drie keer per week gebruikt, dan bespaar je wekelijks € 3,60. Maandelijks is dat al € 14,40 en jaarlijks komt dat op € 187,20. Daar kun je behoorlijk veel andere leuke dingen van doen.

Hang je was niet binnen op

Helaas regent het in ons klimaat regelmatig, dus het zal niet iedere dag ideaal weer zijn om de was buiten te hangen. Maar ook al hang je de was de helft van de keren buiten op, bespaar je al een lekker bedrag. Wat je vooral niet moet doen, is je was binnen ophangen. Dat zorgt namelijk voor vocht in huis, waardoor je huis moeilijker te verwarmen is. Lees hier tips voor de ideale luchtvochtigheid in huis.

LEES OOK
De wasmachine schoonmaken is makkelijker dan je denkt

Je las een artikel van Libelle. Libelle.nl is dé website voor alles wat vrouwen willen weten van persoonlijke verhalen tot handige lifehacks. Van entertainment tot koninklijk nieuws.

Lees hier meer over de artikelen van andere titels op vtwonen.nl

Frisse items…

nog meer: schoonmaken