WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De populairste schoonmaaktips van het afgelopen jaar

Schoonmaken met scheerschuim, de vaatwasser als redder in nood en de alleskunner baking soda… Ook in 2021 maakten onze schoonmaaktips de vervelendste klussen in huis iets draaglijker. Het einde van een jaar vraagt altijd weer om een terugblik, en daarom zetten we de vijf best gelezen schoonmaakartikelen op een rij. Voor als je een van deze pareltjes onverhoopt hebt gemist of 2022 graag aftrapt met een opgeruimd en brandschoon huis.

vtwonen special zomerhuizen 07-2021 | badkamer met zwart witte tegels
De stoffige zolder werd getransformeerd tot ouderslaapkamer met inloopbadkamer. Het marmer in de douche is van Leroy Merlin. Mand Ikea.

Stinkend doucheputje

Niet het meest frisse onderwerp van afgelopen jaar op onze site, maar wél het best gelezen artikel op schoonmaakgebied. Stiekem is dit dus een probleem van ons allemaal en werd er druk op gezocht. Gelukkig wisten we de oorzaak en daardoor de oplossing voor je op te diepen. Nieuwsgierig? Zo wordt een stinkend doucheputje verleden tijd.

vtwonen-bloemen-vazen-schoon

Glazen vaas weer blinkend schoon

Een schone vaas staat niet alleen mooier, een bos bloemen weet het ook wel te waarderen. Je hebt er namelijk veel langer plezier van als er geen resten van het vorige boeket zijn achtergebleven. Met deze schoonmaaktips wordt een glazen vaas weer als nieuw.

kitranden schoonmaken

Kitranden schoonmaken

Hoezeer de tegels in de badkamer of keuken ook blinken, als de kitranden groezelig zijn ziet het geheel er toch onfris uit. Voor iedereen met dit probleem daarom een lesje kitranden schoonmaken for dummies!

vtwonen binnenkijken special 2019 | binnenkijken in een tussenwoning in Haarlem badkamer

Zo vaak moet je handdoeken wassen

Weet jij hoe vaak handdoeken in de wasmand moeten? Jij was niet de enige die zich dat afvroeg dit jaar. Een tipje van de sluier: handdoeken zijn sneller vies dan je denkt. Alle ins & outs over het wassen van handdoeken lees je hier.

vtwonen weer verliefd op je huis | aflevering 8 seizoen 13 | Fietje in Soest | binnendeur

Deze plekken vergeten we tijdens ons schoonmaakrondje

De binnenkant van de verwarming, de binnendeuren en de onderkant van de keukenkastjes zijn van die plekken die nogal eens vergeten worden tijdens het schoonmaken. De andere zeven plekken waar we een blinde vlek voor hebben? Je vindt ze hier.

Meer schoonmaaktips

Het kan niet altijd feest zijn, dus naast stylen hoort schoonmaken ook bij een fijn huis. De handigste hacks en snelle schoonmaaktips verklappen we daarom graag.

Shop schoonmaakhulpjes…

nog meer: schoonmaken