Zo creëer je het grand café-gevoel in de keuken

In samenwerking met Quooker

null Beeld

Toffe tegeltjes, een messing kokendwaterkraan en een stalen constructie boven het kookeiland. In Weer verliefd op je huis zien we hoe je een grand café-gevoel creëert in je eigen keuken. Luxe, gezellig én met aandacht voor besparing van water en energie.

Lees verder onder de advertentie

Sigrid en Edwin uit Den Haag zijn weg van hun uitgebouwde jarendertigwoning in Den Haag. Alleen de keuken was een doorn in het oog. Stylist Frans geeft de keuken daarom een fikse make-over in aflevering 2 van Weer verliefd op je huis. De basis van het interieur houdt hij rustig, maar bij het kookeiland pakt hij uit. Het resultaat: een luxe grand café-gevoel. Zelf ook uitpakken in de keuken? Met onderstaande tips gaat dat zeker lukken.

Tegeltjeswijsheid

De achterwand van de keuken is een ideale sfeermaker. Tenminste: als je er iets bijzonders mee doet. Kies bijvoorbeeld voor glanzende metrotegeltjes met een zwarte voeg, of schilder de achterwand in een frisse kleur. Dat maakt van de keuken meteen een echte blikvanger. Frans kiest in Den Haag voor blauwe tegels – een knipoog naar de oude blauwe keuken én een kleur waar Sigrid erg van houdt.

null Beeld
Lees verder onder de advertentie

Messing kokendwaterkraan

Voorheen maakten Sigrid en Edwin gebruik van een ouderwetse fluitketel. Nostalgisch? Dat zeker. Maar een grand café-waardige keuken moet natuurlijk van alle comfort en gemakken voorzien zijn. Kokend water direct uit de kraan is een luxe die daarbij hoort. Frans kiest daarom voor een Quooker COMBI-reservoir met Fusion-kraan in messing patina, een stijlvolle kleur die ook op andere plekken in het interieur terugkomt.

null Beeld

Slim besparen

Of je nu een grand café runt of een huishouden: zuinig omgaan met energie en water is voor iedereen van belang. Wist je dat een Quooker-kraan de meest zuinige warmwatervoorziening is in de keuken? Een Quooker verbruikt namelijk weinig energie. Dat komt doordat het reservoir met kokend water zo goed is geïsoleerd dat er slechts tien watt nodig is om het water boven het kookpunt te bewaren. Da’s nog minder dan je internetmodem. En dat terwijl je naast warm ook direct kokend water uit je kraan kunt tappen. Je hoeft het water dus nooit meer onnodig te laten stromen tot het warm is. Ideaal zo’n COMBI-reservoir dus, want hiermee kun je je energie- en waterverbruik flink terugbrengen. En tegelijkertijd ook geld besparen. Win-win!

Lees verder onder de advertentie

Hang daar maar op

Waarom zou je alles in de keuken achter kastdeuren wegstoppen? Grand café-keukens hebben een open karakter met alles lekker binnen handbereik. Slim idee dus van Frans om boven het kookeiland een constructie van stalen buizen te maken. Dat biedt mogelijkheden: om wijnglazen ondersteboven aan op te hangen, bijvoorbeeld. Zo komt er geen stof in het glas én het staat heel profi. Frans kleedt de stellage verder aan met planten en verlichting.

Aanschuiven maar

Het cafégevoel in huis is natuurlijk niet compleet zonder een paar uitnodigende en lekker zittende barkrukken. Je hebt ze in allerlei stijlen: van karakteristieke bistro-barkrukken tot industriële exemplaren. Zet een stel bij het kookeiland en iedereen kan gezellig aanschuiven. Zo is er meteen meer interactie in de keuken. Net of je echt in de bar staat.

Benieuwd naar alle voordelen van een Quooker-kraan in huis? De Fusion-kraan van Quooker is verkrijgbaar in verschillende modellen. Zo vind je altijd een kraan die perfect bij jouw keuken past.

Lees verder onder de advertentie