Deze 3 keukeninvesteringen zijn écht de moeite waard

In samenwerking met Quooker

beeld vtwonen Beeld

Altijd kokend of bruisend water binnen handbereik. Of een klimaatkast waarin je wijn meteen ‘serveerklaar’ ligt. Wie wordt er niet blij van dit soort slimme vondsten? Deze drie investeringen maken van jouw keuken een happy place.

Lees verder onder de advertentie

Een heerlijke leefkeuken waar je met plezier kookt en waar je familie en vrienden graag ontvangt. Dat willen we allemaal, toch? Gelukkig zijn er allerlei slimme keukeninnovaties die het leven makkelijker – én de keuken daarnaast ook mooier – maken. Deze drie investeringen tillen jouw keuken naar een hoger niveau.

1. Wine ‘o clock: wijnklimaatkast

Wijnliefhebber? Voor de fijnproevers en bourgondiërs onder ons is een wijnklimaatkast een echte aanwinst in de keuken. Want wat blijkt: eigenlijk drinken we rode wijn altijd te warm en witte wijn te koud. Terwijl de juiste drinktemperatuur belangrijk is om de smaak van wijn tot zijn recht te laten komen. In een wijnklimaatkast bewaar je jouw favoriete wijnen altijd op de perfecte serveertemperatuur. Voor een mooi strak resultaat zijn er inbouwversies die volledig in een keukenkast, meubel of nis in de muur geplaatst kunnen worden.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

2. Hot, hot, hot: kokendwaterkraan

Thee zetten, pasta koken, een kruik vullen of even iets afwassen. Het gaat allemaal supersnel met een kokendwaterkraan van Quooker. En met die looks zit het ook wel goed kunnen we verklappen. De gloednieuwe kraan Front is een knap staaltje minimalistisch design en in al zijn eenvoud een ware blikvanger in je keuken. Ook fijn: de bedieningshendel voor warm en koud water zit aan de voorkant van de kraan. Dit heeft als voordeel dat het aanrecht droog blijft na het handen wassen, omdat je met je natte handen boven de spoelbak blijft. Of je nu kiest voor de zwarte of roestvrijstalen uitvoering; je kunt de kraan combineren met elk Quooker-reservoir.

Wat niet iedereen weet, is dat een kokendwaterkraan van Quooker behalve praktisch ook heel veilig is (dankzij de kindveilige bedieningsknop) en energie-besparend (te veel water koken is verleden tijd). Win-winsituatie dus, want: goed voor de portemonnee én het milieu. Met de Quooker-kraan haal je niet alleen direct kokend, maar ook warm water uit de kraan. Combineer je deze met de Quooker Cube, dan heb je daarbij óók altijd gekoeld en bruisend water in huis. Hoera, dat scheelt flink wat plastic en ruimte in de keuken.

3. Slim: kookplaat met afzuiging

In de keuken zijn we vaak gewend aan een losse kookplaat met daarboven een afzuigkap. Maak kennis met de inductiekookplaat met afzuiging. Wat een vondst, zo’n combi van twee ‘apparaten’. Geen grote afzuigkap meer boven je hoofd, maar juist een strak en elegant ontworpen twee-in-één kookplaat. Het voordeel is natuurlijk dat dit ruimtelijk oogt, omdat het open karakter van je keuken niet wordt verstoord door zo’n grote (en toch vaak lompe) afzuigkap. Plus een groot pluspunt: het geluid is ook geen stoorzender meer: werkbladafzuiging is vaak een stuk stiller.

Lees verder onder de advertentie

Fan van slim design en enthousiast over de voordelen van zo’n knappe Quooker-kraan in huis? Stel ‘m online helemaal zelf samen. Met een ruime keuze aan modellen en designs is er altijd een Quooker-systeem dat perfect bij jouw keuken past.