WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Easy does it: een leefbaar interieur creëer je zó

Een goed interieur draait niet alleen om het mooie plaatje, het moet bovenal functioneel zijn. En ja, die twee gaan heel goed samen. Van materialen die met de tijd alleen maar mooier worden tot duurzame muurverf, vtwonen stylist Marianne tipt: zo creëer je een leefbaar interieur.

In samenwerking met Flexa

Easy does it: een leefbaar interieur creëer je zó - Flexa

Kinderen die voetballend door de woonkamer rennen. De hond die met modderpoten de kamer  binnenstormt, dwars over het tapijt. Vieze pastahanden tegen de muur… Herkenbaar? Het hoort allemaal bij het drukke gezinsleven. Gelukkig zijn er veel manieren om een interieur te creëren waarin geleefd mag worden. Stijlvol en hufterproof tegelijkertijd. Met stoere materialen die door gebruik alleen maar mooier worden, denk aan leer, hout, natuursteen en beton.

Eenheid en rust

Een leefbaar interieur begint met een goede basis. De indeling moet praktisch zijn, de vloer moet tegen een stootje kunnen en de kleuren moeten kloppen. vtwonen styliste Marianne gaf in aflevering 3 van Weer verliefd op je huis de muren ook een metamorfose door ze te verven in Flexa Easycare Muurverf Saliegroen Deze vergrijsde groentint – een mooie mix van groen en beton – paste ze toe in de eetkamer en is doorgevoerd naar de zitkamer. Dit zorgt voor eenheid en rust. Een slimme keuze, want de woonkamer is voor Fleurie en John het hart van het huis waar volop wordt geleefd door het hele gezin, inclusief de hond en twee katten.

Vaarwel vlekken

Niet zo gek dat Marianne bij deze make-over extra heeft gelet op duurzaamheid en kwaliteit. In ruimtes die veel gebruikt worden, zoals de keuken en eetkamer, zit een ongelukje in een klein hoekje. Spetters spaghettisaus op de muur? Oeps… dit kan de beste overkomen. Een geruststellende gedachte is dat de Flexa Easycare muurverf vlekken afstoot, waardoor ze niet in de verf trekt. In één woord: ideaal! Zo verwijder je die saus- of chocoladevlekken in een handomdraai, zonder de verf te beschadigen.

Easy does it: een leefbaar interieur creëer je zó - Flexa

Kleurtest? Check!

Op de checklist voor een leefbaar interieur staan onderhoudsvriendelijke materialen met stip op nummer één. Gecombineerd met een evenwichtig kleurenpalet ontstaat zo een huis dat stijlvol én functioneel is. Kijk de kunst af bij stylist Marianne en combineer saliegroen met aardse tinten. Of worden het toch pastelkleuren? De keuze is reuze. Twijfel je over de kleur op de muur? Dan is de Flexa Kleurtester iets voor jou. Met deze mini-roller en tester in één kun je de kleuren uit het Flexa Easycare assortiment heel handig thuis uitproberen bij verschillende lichtomstandigheden. Even rollen en klaar. Zo kun je hierna met vertrouwen de juiste kleur kiezen en aan de slag!

Aan de slag!

Wil jij ook een interieur waarin geleefd mag worden? Flexa Easycare bestaat uit een compleet assortiment van matte en duurzaam gekleurde muurverven. Eenmaal geschilderd zijn de muren makkelijk schoon te houden, zo blijven ze er vlekkeloos uitzien.

nog meer: Samenwerking