Deur als blikvanger én minder warmteverlies: zo pak je dat aan

In samenwerking met GewoonGers

null Beeld

Altijd fijn om verbeteringen in huis aan te brengen. Zeker als je er ook nog een design statement mee maakt. Zo zien we in Weer verliefd op je huis een slimme manier om warmte, eenheid én een hotel-chique sfeer te creëren.

Lees verder onder de advertentie

Sigrid en Edwin wonen met hun twee jonge kinderen in een jarendertighuis met uitbouw in Den Haag. Ze zijn verliefd op de locatie en het huis. Maar wat het interieur betreft, slagen ze er maar niet in om samenhang te creëren. Daarbij lopen ze ook tegen wat praktische problemen aan. Zo valt de glazen schuifdeur tussen de hal en woonkamer van ellende bijna uit elkaar. Om die reden staat de deur letterlijk altijd open. Zonde van de warmte én flink tochtig ook. Gelukkig weet stylist Frans in Weer verliefd op je huis in aflevering 2 daar een goede oplossing voor.

null Beeld

Bronzen blikvanger

Zo vervangt Frans de glazen schuifdeur voor een scharnierdeur met kozijn en magneetsluiting van GewoonGers. De woonkamer van Sigrid en Edwin is hierdoor beter afgesloten van de hal. Uitgevoerd in een warme bronstint wordt de scharnierdeur zo een geweldige blikvanger, én net zo belangrijk: er is ook veel minder warmteverlies. Een deur met kozijn sluit namelijk beter af dan een schuifdeur.

Lees verder onder de advertentie

Hotel chique-sfeer

Omdat de scharnierdeur is voorzien van lichtbrons rookglas is er meer privacy van de hal naar de woonkamer. Dit creëert een hotel chique-sfeer: licht en toch warm – letterlijk én figuurlijk dus in dit geval. Precies wat de bewoners zoeken: Edwin wil de ruimte graag zo licht en open mogelijk houden en Sigrid houdt wel van een statement. Dat is met deze nieuwe deur zeker gelukt.

null Beeld

Eindelijk samenhang

Voor een mooie samenhang laat Frans de bronzen kleur ook op andere plekken in huis terugkomen. Zo maakt hij in de keuken een bronzen constructie van stalen buizen boven het kookeiland. Aangekleed met planten, verlichting en ondersteboven opgehangen wijnglazen geeft dit bronzen frame de keuken een luxe grand café-gevoel. Het interieur in Den Haag voelt nu echt als één geheel.

Lees verder onder de advertentie

Heb je ook behoefte om verschillende ruimtes in huis van elkaar te scheiden? Voor elke woonsituatie is er bij GewoonGers een deur of wand op maat te realiseren. Of je nu een blikvanger zoekt óf een praktische oplossing. De aluminium deuren zijn fijn in gebruik, licht in gewicht en hebben door hun ranke profiel bovenal een luxe uitstraling.

Geïnspireerd door de make-over in Weer verliefd op je huis? Ontdek alle producten van GewoonGers en maak van je deur of wand ook een design statement.