Dicht en toch licht: zó creëer je thuis een aparte (werk)ruimte

In samenwerking met GewoonGers

beeld vtwonen Beeld

Licht en ruimte, wie wordt daar nu niet blij van? In Weer verliefd op je huis zien we de perfecte manier om een grote, open ruimte om te toveren in twee of meer lichte kamers. Ideaal om een thuiswerkplek te creëren, bijvoorbeeld.

Lees verder onder de advertentie

Sandra en Meindert zeiden vorig jaar hun rijtjeshuis vaarwel. Ze wilden iets compleet anders en vonden een lot uit de loterij: een vrijstaande stolpboerderij uit 1902 in Alkmaar. De karakteristieke woning wordt gekenmerkt door grote, open ruimtes. Alles staat met elkaar in verbinding, waaronder de keuken, zithoek, eethoek én werkruimte.

Stijlvolle scheidingswand

Prachtig natuurlijk, alleen die akoestiek… da’s een dingetje. Vooral als er ook thuis gewerkt moet worden. Het stel uit Alkmaar wilde daarom niks liever dan het kantoor te kunnen afsluiten, maar wel mét behoud van licht. vtwonen-stylist Fietje koos daarom voor een maatwerk scheidingswand met schuifdeur van GewoonGers, in een luxe, kiezelgrijze kleur. Door het heldere glas creëerde Fietje zo een aparte werkkamer zonder licht en ruimte te verliezen.

Da’s slim

Door te kiezen voor een schuifwand maakte Fietje efficiënt gebruik van de ruimte. Meindert zag hiermee een wens uitkomen en heeft nu een fijne werkkamer tot zijn beschikking. En wat voor één: een heerlijk lichte ruimte die in verbinding staat met de rest van het huis, maar waar hij geen last heeft van omgevingsgeluid. Zo kan hij in alle rust werken, zonder noodgedwongen een koptelefoon op te hoeven zetten.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Verbindende factor

Om eenheid in huis te creëren koos Fietje ervoor om de stijl van de schuifwand door te voeren naar de andere deuren. Zo is ook de deur in de hal naar de woonkamer vervangen voor een aluminium deur op maat van GewoonGers. Yep, ook hier met helder glas en een kiezelgrijze afwerking. Weer eens wat anders dan zwart. Daarnaast liet ze deze vergrijsde groentint ook op andere plekken terugkomen, zoals op de muur waardoor een mooi, rustig geheel ontstaat.

De keuze is reuze

Heb jij ook behoefte om verschillende functionele ruimtes binnen één kamer te maken? Voor elke woonsituatie is er bij GewoonGers een deur of wand op maat te realiseren. Alles wordt per bestelling op maat gemaakt én vooraf gratis ingemeten. Daarbij is er keuze uit zes verschillende glassoorten en zijn er allerlei mogelijkheden op het gebied van kleur en indeling.

Geïnspireerd door deze make-over in Weer verliefd op je huis? Ontdek alle producten van GewoonGers en maak van jouw deur of wand ook een echte eyecatcher.

Lees verder onder de advertentie