Keep it simple: zo breng je eenvoud, licht en rust in huis

In samenwerking met GewoonGers

beeld vtwonen Beeld

Eenvoudige vormen, strakke lijnen en vooral veel licht. In Weer verliefd op je huis zien we hoe een ietwat chaotisch interieur een baken van rust wordt met fijne doorkijkjes. Het toverwoord hierbij is consequentie.

Lees verder onder de advertentie

Benno en Melanie wonen met hun twee kinderen in een karakteristiek Rotterdams herenhuis. Omdat het een huurhuis was, deden ze nooit grote aanpassingen aan het interieur. Toen ze geheel onverwachts de kans kregen om de woning van de eigenaar te kopen, twijfelden ze geen moment. Eindelijk kunnen ze écht in hun mooie huis investeren. Vaarwel tijdelijke woonoplossingen.

Een neutrale basis

Stylist Frans slaagt er in aflevering 5 van Weer verliefd op je huis in om de uiteenlopende woonsmaken van Benno en Melanie samen te brengen. Hij creëert een rustige basis met natuurlijke tinten als vanille, grijsbeige en bloesemwit. Helemaal in lijn met de woonsmaak van Benno. Melanie houdt meer van bonte kleuren en ook daar komt Frans aan tegemoet. Onder andere met kunst aan de muur zorgt hij voor de nodige kleuraccenten.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Slim indelen

Naast een rustige basis, moet de indeling van het interieur kloppen. Met opgroeiende kinderen lijkt het Benno en Melanie fijn om de keuken af te sluiten van de woonkamer, maar zónder verlies van lichtinval. Frans realiseert die wens met een maatwerk schuifdeur van GewoonGers, gekenmerkt door een zwart profiel met helder glas. De woonkamer is hierdoor gesplitst van de leefkeuken, terwijl het ruimtelijke gevoel behouden blijft.

Weg met die rommel

Het gevaar van als je ergens langer woont, is dat het huis langzaam dichtslibt door alle spullen. Dat is ook bij Benno en Melanie het geval. Hoe groot een ruimte ook is, al die spullen maken het alsnog erg vol. Het advies van Frans: zorg voor voldoende opbergruimte. Daarnaast kiest hij ervoor om persoonlijke items te clusteren. Zo krijgen ze de aandacht die ze verdienen. Onderschat tot slot niet de kracht van elke dag een beetje opruimen.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Maatwerk

Door materialen consequent te herhalen in huis ontstaat eenheid en rust. Frans voert de stijl van de schuifdeur daarom door naar de andere deuren. Zo krijgt het Rotterdamse herenhuis een bijpassende woonkamerdeur, plus openslaande taatsdeuren richting de vernieuwde hal – ook al zulk mooi maatwerk van GewoonGers. Kenmerkend voor alle deuren is het minimalistische frame met één horizontale lijn. Hierdoor oogt het geheel sereen en licht.

Lees verder onder de advertentie

Met de deur in huis

Heb je ook behoefte om een grote ruimte in huis op te splitsen in twee kamers en klinkt maximale lichtinval je als muziek in de oren? Voor elke woonsituatie is er bij GewoonGers een deur of wand op maat te realiseren. De aluminium deuren zijn slank, functioneel, fijn in gebruik en licht in gewicht. Naast praktisch zijn het vooral echte eyecatchers in huis.

Enthousiast over de make-over in Weer verliefd op je huis? Ontdek alle producten van GewoonGers en maak van je deur of wand ook een design statement.


Lees verder onder de advertentie