WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Badkamervragen: hoe richt je een familiebadkamer praktisch in?

In de serie Badkamervragen beantwoordt vtwonen-stylist Eva veelgestelde vragen over het indelen en stylen van verschillende type badkamers. Dit keer vertelt ze hoe je met slimme keuzes een fijne én praktische familiebadkamer creëert. Zonder rommel!

In samenwerking met X²O Badkamers

1. Indeling

Niks zo vervelend als elkaar in de weg lopen tijdens de ochtendspits. Zorg daarom voor voldoende loop- en bewegingsruimte en kies voor een eenvoudig te plaatsen hoekbad. Ook een moderne douchehoek met schuifdeur bespaart een hoop ruimte. Voldoende opbergplekken: yes, please! In een staand badkamermeubel krijgen rondslingerende crèmes, tubes en badspeeltjes geen kans en oogt de badkamer altijd ruim en netjes. Meer opbergruimte nodig? Ga niet voor één, maar twee staande badkamerkasten.

2. Materiaal- en kleurgebruik

Regel nummer één met kleine koters in huis: spullen moeten tegen een stootje kunnen en in een handomdraai schoon zijn. Oók in de badkamer. Badkamermeubels gemaakt van melamine zijn kidsproof en met een vochtige doek poets je vlekken razendsnel weg. Het gezin zorgt voor genoeg levendigheid, dus houd de basis neutraal en rustig. Combineer een subtiele betonlook met grijs of beige en style de badkamer af met een frisse pasteltint. Samen met een witte wastafel en donkere kranen krijgt de badkamer een stoere, industriële look.

3. Styling

Is iedereen altijd z’n badkamerspullen kwijt? Investeer in handige, kleine opbergers zodat alle gezinsleden een eigen opbergplek hebben. Rondslingerende was is met drie grote wasmanden ook verleden tijd. En het scheelt tijd, want alles is meteen gesorteerd op kleur. Geef de badkamer tenslotte een persoonlijke twist met handdoeken, een zeeppomp en tandenborstelhouder in een kleur die bij jullie past.

Tip: kinderspullen op ooghoogte

Van haarborstel tot tandpasta: zet de spullen van de kinderen op ooghoogte, zodat ze er zelf makkelijk bij kunnen.

Ontdek jouw badkamerstijl

Modern, landelijk, industrieel of toch meer fan van design? Doe de test op vtwonen.nl/badkamerstijltest en ontdek welke badkamerstijl bij jou past!

nog meer: Samenwerking