WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

3 slimme tips voor een minimorfose van je toilet

Ook al is het de kleinste kamer in huis, het is zonde om van het toilet een ondergeschoven kindje te maken. Juist omdat je met een paar subtiele aanpassingen al een groot verschil kunt maken. Met deze praktische tips geef jij je toilet een sfeervolle minimorfose.

toilet terra
vtwonen badkamercollectie

Op bovenstaand beeld is een toilet uit de vtwonen collectie te zien. Bekijk deze pagina voor verkoopadressen.

1. Speel met kleur en prints

Laten we beginnen bij de basis: de vloer en wanden. Wil je het toilet groter laten lijken? Dan is het slim om de muren en het plafond in dezelfde (lichte) kleur te schilderen, zoals in dit roze toilet. Liever een toilet dat een echte eyecatcher is? Ga dan los met patronen, prints en kleuren. Kies voor mozaïektegels met Portugees patroon of een visgraatmotief. Of ga voor tegelverf of gedessineerd behang. Blijkt het lastig om groots uit te pakken? Pak dan alleen de muur – of een stuk daarvan – achter de wc aan om er toch een gezellige ruimte van te maken.

2. Ga voor een catchy kraan & toiletaccessoires

Een stijlvolle kraan mag natuurlijk niet ontbreken. Wordt het een fonteinkraan met een glanzende of een mat geborstelde afwerking? En in chroom of toch goud? En nu je toch bezig bent: ga voor toiletaccessoires in dezelfde stijl, zoals een toiletrolhouder, toiletborstelset, bedieningsplaat van het toilet en handdoekhouder. Dan ontstaat er meteen één mooi geheel.

badkamer roze wasbak spiegel
M.m.v. vestingh.nl (kleur op de muur Terra Pink No.102, kleur van kolom en rand toog Merlot Mania No. 123), zarahome.com (sloffen), vtwonen.nl (hanglamp Amp van Normann Copenhagen), hay.nl (bruine glazen opbergpot met deksel Container S, vloerkleed Burgundy, tandenborstel Tann, sculpture W&S Moguls Burgundy), nordal.eu (gekleurde glazen kandelaars, roze vaas, gespikkeld drinkglas, roze marmeren bakje), stories.com (parfum, tubes, sieraden). Overig privébezit.

Tip: door voor toiletaccessoires in dezelfde tint te gaan ontstaat er

één mooi geheel

3. Scoor fijne accessoires om het af te maken

Het toilet mag dan wel de kleinste ruimte van het huis zijn, dat wil nog niet zeggen dat er geen plek is voor accessoires. Integendeel: accessoires maken de ruimte juist af. Hang een houten of marmeren plank op met wat opgevouwen gastendoekjes, planten of droogbloemen, of kies voor geurstokjes of een geurkaars.

Heb je een ruim toilet? Dan kan een houten decoratieladder de leegte mooi opvullen. Een zacht kleed, een rotan mand en een opvallende spiegel aan de muur maken de minimorfose af. Tot slot: vergeet niet een mooi zeeppompje en toiletrolhouder- en borstel neer te zetten. Wordt het een zachte pasteltint of vrolijke knalkleur?

Voor in het toilet…

nog meer: Samenwerking