WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Waar voor je geld: deze kamerplanten scoor je met elk budget

Als beginnend plantenliefhebber wil je misschien niet direct een vermogen uitgeven aan je kamerplanten. Stel dat je allesbehalve groene vingers blijkt te hebben! Wil je jouw huis omtoveren tot een groene oase, maar hier niet te diep voor in de buidel tasten? Deze kamerplanten scoor je met een klein budget.

Goedkope kamerplanten

Goedkope kamerplanten kun je altijd scoren, als je maar weet waar je moet zoeken. De prijzen van planten kunnen namelijk enorm uiteenlopen. Zo is het logisch dat grotere kamerplanten een hoger prijskaartje hebben dan kleine kamerplanten. Toch wil dat niet altijd wat zeggen; de prijzen van planten hebben bijna alles te maken met vraag en aanbod, en hoe makkelijk de planten te kweken zijn. Hoe makkelijker de planten te kweken zijn, hoe lager de prijs. In het aanbod kan dan namelijk snel worden voorzien. Deze planten scoor je vaak voor een zacht prijsje, en dat zegt niets over de kwaliteit van de planten.

LEES OOK
Zo blijven kamerplanten blij in de herfst en winter

Sanseveria

Een klassieker en in veel huishoudens terug te vinden: de Sansevieria, ook wel vrouwentong genoemd. Deze kamerplant heeft een bescheiden formaat, groeit niet zo snel én is een echte budgettopper. Perfect als opvuller dus, want deze plant kan ook nog eens met weinig licht leven. Daarnaast is-ie ook nog makkelijk in de verzorging. Scoren dus! 

Yucca

Een groter exemplaar kamerplant, die je vaak voor een fijn prijsje op de kop tikt: de Yucca. Eenstammig of meerstammig, deze palmsoort geeft een tropisch tintje aan elk interieur. 

Areca

Nog een tropische topper: de Areca. Ook deze palmsoort is aardig aan de maat, maar dat zegt niets over de prijs, want die is vaak aan de lage kant. De Areca is een echte showstopper voor in huis. Je zou de plant zelfs in kunnen zetten als roomdivider. 

LEES OOK
Waarom een luchtbevochtiger gezond is voor planten (en voor jezelf)

Zamioculcas

Wil je een redelijke grote kamerplant die makkelijk is in verzorging en groeit als kool? Dan is de Zamioculcas iets voor jou. Ook fijn: je hebt maar een klein budget nodig. 

Bananenplant

Voor een extra groot exemplaar betaal je vaak iets meer, maar bij de kleine versie hoort ook een klein prijsje. Scoor de bananenplant voor urban-jungle-sferen.

Varen

Een plant die je ook veel in de Nederlandse natuur spot, is de varen. Varens heb je in allerlei soorten en maten, met de krulvaren als echte klassieker. De volle plant met mooie veerachtige bladeren is een mooie toevoeging aan de plantencollectie, en daarnaast ook de perfecte badkamerplant. De krulvaren is namelijk dol op een hoge luchtvochtigheid.

Philodendron Scandens

De Philodendron Scandens is een zeer gemakkelijke kamerplant, die je kunt laten groeien als hang- óf klimplant. De hartvormige blaadjes maken de plant extra lieflijk. Daarnaast maakt de vaak lage prijs ‘m nog aantrekkelijker! 

LEES OOK
Als je niet genoeg ruimte (meer) hebt: kleine kamerplanten die klein blijven

Hedera

Een klimop spot je vaak buiten aan een muur of schutting, maar ook binnen kan deze parel prima! En hedera’s hebben vaak ook nog eens een leuk prijsje.

Voor je kamerplanten…

nog meer: Planten