WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Met deze tips blaas je nieuw leven in je ‘hangende’ pannenkoekplant

De bladeren van je pannenkoekplant hangen altijd een klein beetje naar beneden, maar als ze écht gaan hangen (en de stengels slap worden) dan is er werk aan de winkel. Geen zorgen: je hangende pannenkoekplant is zeker nog te redden. Heb je de volgende tips al eens uitgeprobeerd?

hangende pannenkoekplant

Het juiste licht is alles

Het lijkt misschien een open deur, maar kijk eens naar de plek waar je hangende pannenkoekplant staat. Als deze pal voor een raam staat waar veel direct zonlicht op valt, dan is de kans groot dat de plant het niet goed doet door een te grote hoeveelheid licht. Staat de bloempot juist in een donkere hoek? Probeer hem dan op een lichtere plek te zetten. Het is de kunst om de perfecte balans tussen te veel en te weinig licht te vinden. Een plek zonder direct zonlicht, maar ook niet te veel schaduw.

Don’t let him drown

Een pannenkoekplant kan veel hebben, maar als je hem overspoelt met water zal hij toch vroeg of laat het loodje leggen. Geef hem een klein beetje water en herhaal dit zo nodig wat vaker in plaats van in één keer een hele lading. Als je de plant te veel water geeft, kunnen de wortels gaan rotten.

LEES OOK
Hoe vaak geef je planten nou eigenlijk water?

Verpotten die handel

Als het niet ligt aan de hoeveelheid water of zonlicht, dan is het altijd nog een optie om de plant te verpotten. Een beetje verse potgrond kan wonderen doen voor de gezondheid van je hangende pannenkoekplant. Omdat de wortels van de planten in verse potgrond beter bij het water kunnen komen, kan de plant het ook beter opnemen. Dit komt natuurlijk ten goede aan hoe de pannenkoekplant er uiteindelijk weer uit gaat zien.

LEES OOK
Kamerplanten verpotten: dit zijn de do’s en don’ts

Shop alles voor je pannenkoekplant…

nog meer: Planten