WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Grootste Efteling hotel wordt in 2024 gerealiseerd: Efteling Grand Hotel

Hoewel al bekend was dat de Efteling een nieuw hotel zou openen, hield het pretpark de details voor zichzelf. Tot aan deze maand, want recentelijk heeft de Efteling een tipje van de sluier gegeven over hun nieuwe project: Efteling Grand Hotel. Het hotel opent naar verwachting pas in 2024. Maar niet getreurd, wij delen alle bekende informatie zodat je alvast kunt wegdromen.

Grand hotel pakt groots uit

Aan de naam is niks gelogen. Efteling Grand Hotel mag zich vanaf 2024 het grootste én eerste hotel binnen de Wereld van de Efteling noemen. De indrukwekkende hoofdentree bestaat uit een negen meter hoge en zestien meter brede arcadeboog, waardoor bezoekers direct het park in kunnen lopen. Ook krijgt het hotel een klassiek vormgegeven glazen serre en zeven verdiepingen met 143 kamers en circa 700 bedden. Hoewel dit al imposant genoeg klinkt, zou de Efteling de Efteling niet zijn als ze geen wow-element zouden toevoegen. Een van de blikvangers is dan ook een reusachtige klok met slinger, hoog in het groen geoxideerde koperen dak met zeven torens.

Magnifieke locatie

Het Efteling Grand Hotel ligt achter de hoofdentree van het park, met – houd je vast – uitzicht op de watershow Aquanura en het Sprookjesbos. Als dat niet fijn wakker worden is. Het hele gebied rondom het hotel wordt ook grondig aangepakt. Hierbij heeft de Efteling zich laten inspireren door historische elementen van het park en Scandinavische havensteden. Hoewel het design van het hotel past tussen de andere artistieke gebouwen, zorgt de vorm en functie voor een geheel eigen karakter. De natuur, het groen en het water vormen de verbindende factor.

LEES OOK
8x heerlijke hotels waar je zou blijven willen wonen

Van alle gemakken voorzien

Zo’n hele dag rondstruinen in het park kan wat vermoeiend zijn. De Efteling heeft daar wat op bedacht. In het Grand Hotel bevinden zich namelijk een spa en zwembad waar gasten zich kunnen terugtrekken. Verder zullen de begane grond en eerste verdieping beide voorzien zijn van een restaurant. Ook komen er twee souvenirwinkels met een totaaloppervlak van ruim 450 vierkante meter. Dat wordt inslaan! De winkels en restaurants zijn ook toegankelijk voor parkbezoekers.

nog meer: nieuws