8x heerlijke hotels waar je zou willen blijven wonen

beeld vtwonen Beeld

Loop je ook weleens een hotel in waar je meteen wilt blijven wonen? Alles is zo spot on jouw smaak, dat het meteen ingepakt mag worden om mee naar huis te nemen. Je hoeft niet eens de grens over voor deze adressen, want in ons land zijn genoeg hotels te vinden waar we het liefst alles willen kopiëren voor thuis.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

1. Een tweede thuis in Maastricht

Op zoek naar een hotel waar je wilt blijven wonen om er even tussenuit te knijpen? Struinen over de paden van het landgoed, verse Limburgse vlaai eten in het decor van een Franse bistro en slapen in een designsuite? Bij Vaeshartelt zou je het liefst nooit meer vertrekken. Het ligt op maar vijf minuten van de gezelligheid van Maastricht, maar toch middenin de natuur van Limburg.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

2. Buitengewoon vertoeven in Bergen

Wat dacht je van een tweede huis aan het strand? Het landgoed van dit hotel schurkt tegen de Schoorlse Duinen aan, dus je staat binnen een mum van tijd aan zee. Het leuke aan Blooming is dat het gemaakt is voor een getaway voor twee, een avond met vrienden, maar ook geschikt is om met de familie te logeren. Eén ding is zeker: in dit hotel wil je meteen blijven wonen, want de locatie is verrukkelijk om te verblijven.

LEES OOK
5x de leukste huisjes met een eigen hottub

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

3. Vers van de pers in Den Haag

Voor de reislustigen die altijd op zoek zijn naar een nieuwe hotspot is Voco de ideale bestemming. Den Haag heeft zoveel grandeur, dat je er altijd het gevoel hebt in het buitenland te zijn. Maar ondertussen barst Voco van de details die de kamers juist heel huiselijk maken. Het is trouwens toegestaan om bij de receptie even te checken waar die retro nachtlampen en fantastische fauteuil vandaan komen. Zet Den Haag maar bovenaan de lijst voor die volgende citytrip. Tip: wandel langs de restaurants aan het Noordereind, dit stuk stad voelt bijna on-Nederlands aan.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

4. Een hotel waar je wil blijven wonen aan de Vecht

Niet aan de kust, op een eiland of in het centrum van de stad, maar logeren middenin de natuur tussen Utrecht en Amsterdam. Het monumentale Hotel Flora Batava ligt op Buitenplaats de Vijverhof pal aan rivier de Vecht. Met mooi weer is een sloep nooit ver weg om per boot de Vechtstreek te ontdekken. Iets lekkers mee uit het restaurant en het ruime sop kiezen. De kamers van Flora Batava zijn de chique variant van hoe een huis hoort te voelen.

LEES OOK
5x hotels in Nederland om zen van te worden

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

5. Een droom van een hotel in Utrecht

Soms zie je zo’n groot statement in een hotel, dat je het thuis bijna niet durft. The Nox Hotel in Utrecht is het bewijs dat je het dan tóch wilt doen. De kleuren in de kamers zijn bijna kunst, zo perfect zijn ze gekozen. Het is alsof de hotelkamer je even kort omhelst als je binnenwandelt. En dat allemaal in downtown Utrecht op steenworp afstand van knusse bars, smakelijke restaurants en de gezellige terrassen onder de Dom.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

6. Thuiskomen in Zeeland

Middelburg is misschien wel de leukste stad van Zeeland. Het is in ieder geval de moeite om die bewering zelf eens te ontdekken. Logeren doe je bij Boutique Hotel Eleanor, waar Zeeland zich van haar uitbundige kant laat zijn. De portretten aan de muur brengen een kleine ode aan de geboortegrond, maar hoe verder je verzeild raakt in Eleanor hoe meer tropisch het voelt. In de fleurige kamers voel je je meteen thuis. Met recht een hotel waar je wilt blijven wonen.

LEES OOK
10x de allerbeste Texel-tips

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

7. De stad aan de Maas

Als chic met een rauw randje bestaat, dan vind je het in Supernova Hotel in Rotterdam. Over elk detail in het interieur is nagedacht en het past ook naadloos bij het imago van de stad. Het hotel ligt in het oude westen met het Museum Boijmans van Beuningen praktisch om de hoek. Via het Eendrachtsplein wandel je zo de eigenzinnige Witte de Withstraat op, waar je de mooiste Rotterdamse interieurschatten vindt. Als je überhaupt de hotelkamer al uit komt, want die zijn bijna te mooi om te verlaten. Extra leuk: het hotel heeft een shop waar je de favorieten van Supernova koopt voor thuis.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

8. She’s a lady

Na één overnachting bij Hotel de Witte Dame wil je thuis een compleet retro interieur én een vrijstaand bad in de slaapkamer. Iedereen snapt dat dit het hotel is waar je meteen wilt blijven wonen. De neutrale kleuren op de muur zijn het perfecte decor voor de retro meubels. Het is dat het wat ingewikkeld is, maar anders zou je de vloer willen inpakken voor thuis. Er zit maar één ding op: blijven of snel weer terugkomen. Bij dit hotel krijg je boutique zoals het bedoeld is. Had iemand al gezegd dat het in het charmante Abcoude ligt? Met mooi weer lijkt het dorp wel één heerlijk, groot terras om op neer te strijken.

Bron: Beeld: Booking.com

Lees verder onder de advertentie