WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Tweede huis kopen? Híer kom je er alles over te weten

Een tweede huis is voor de gelukkigen onder ons niet alleen een droom, maar toekomstmuziek die in de dichtbije toekomst klinkt. Wil je een tweede huis of vakantiehuisje in het buitenland kopen, maar heb je geen idee waar je moet starten met het koopproces? Bezoek dan zeker de Second Home Beurs, waar je terecht kunt voor al je vragen.

Tweede droomhuis

Een tweede huis kopen in binnen-of buitenland is een droom van velen. Wanneer deze werkelijkheid lijkt te worden, gaat het echter niet alleen gepaard met blijdschap. Het proces vooraf kan intimiderend voelen, gezien er veel regelwerk en vooral veel geld mee gepaard gaat. Je moet nadenken over grote vraagstukken als een tweede hypotheek, en daar houdt het nog niet op.

Grote beslissingen

Je moet bijvoorbeeld ook rekening houden met onderhoud én je hebt in principe dezelfde maandelijkse lasten als voor je eerste woning. Kosten als gas, water, licht, gemeentebelastingen en verzekeringen bijvoorbeeld, net als een opstalverzekering of inboedelverzekering. En vergeet niet dat het tweede huis elders ook onderhouden moet worden als je er (langere tijd) niet bent.

Second Home Beurs

Het zijn geen kleine beslissingen die genomen moeten worden. En daarom is er speciaal voor toekomstig tweede huiseigenaren, de Second Home interieurbeurs in het leven geroepen. Van 18 tot en met 20 maart 2022 is de Jaarbeurs Utrecht omgetoverd tot een plek waar je terecht kunt voor al je vragen. En op 23 en 24 april vindt de beus plaats in het MECC te Maastricht.

LEES OOK
7 spectaculaire vakantiehuizen in Nederland

vtwonen vakantiehuis Nederland Kortenhoef woonkamer

Een tweede huis kopen kan intimiderend voelen. Hier vind je alle antwoorden op je meest

prangende vragen.

Praktische en financiële vragen

Voor allerlei praktische en financiële zaken kun je op de beurs terecht bij verschillende bedrijven en instanties. Denk hierbij aan hypotheekverstrekkers, juridische en fiscale adviseurs. Zij kunnen al je vragen beantwoorden over het kopen van een huis én je informeren over de beste koophuizen in populaire Europese vakantielanden als Frankrijk, Spanje en Italië.

Ervaringsdeskundigen

Ervaringen van mensen die al een tweede huis hebben gekocht kunnen ook erg fijn zijn om te horen. Daarom zijn er speciale seminars, waar tweede huiseigenaren vertellen hoe zij het oriëntatie- en koopproces hebben aangepakt. Ook delen ze tips en handige do’s and don’ts die zij tijdens het koopproces van hun tweede huis hebben opgestoken.

Wil je meer weten of ben je al nieuwsgierig geworden? Hier vind je meer informatie over de Second Home Beurs.

nog meer: nieuwe woning kopen