WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Groots met een klein balkon

Ben je op zoek naar een grotere woning omdat je graag wilt genieten van een mooie tuin, maar heb je het huis van je dromen nog niet gevonden? Ook met een klein balkon of dakterras kun je een groots buitengevoel creëren. (promotie)

Moestuin op een klein balkon

Veel mensen zouden graag verhuizen naar een huis met een (grotere) tuin*. Maar ook met een klein balkon kun je met groen verrassend veel doen. Zo kun je heel eenvoudig een mini-moestuin maken van een houten ladder. Deze kun je met stevige haken aan de muur van je balkon bevestigen en in de zomer genieten van je eigen groente en fruit. Een ander idee is om van zeil, kleine plantenhangers te maken en deze aan je muur te hangen. Deze zijn ideaal voor het kweken van basilicum of rozemarijn! Het water wordt hierbij direct opgevangen en houdt de plant vochtig.

verticale kruidentuin

Balkon vol bloemen

Hangt je balustrade al vol bloembakken, maar wil je je balkon versieren met nog meer groen? De onderzijde van een pallet is uitstekend geschikt om als bloembak te dienen. Vanwege de afmetingen is een pallet ideaal om zelfs op een klein balkon rechtop tegen een muur te plaatsen. Maar met welke bloemen en planten vul je de pallet? Fleurige viooltjes zijn makkelijk in onderhoud en geurige kruiden als oregano en lavendel, trekken prachtige vlinders aan. Houd je liever je beperkte vloerruimte vrij? Hang dan bloempotten in plantenhouders van touw aan het plafond van je balkon. Dankzij deze vormen van Urban Farming creëer je bij gebrek aan een tuin met struiken en bomen, toch het gevoel dat je omringd wordt door de natuur.

klein balkon

Balkonmeubilair

Het kan een uitdaging zijn om voor een klein balkon de juiste meubelen te vinden. Een opklapbaar tafeltje is vaak niet het probleem, maar helaas zijn de bijbehorende klapstoelen minder comfortabel en doen deze pijn aan je rug. Voor het echte vakantiegevoel op eigen balkon, kun je een comfortabele hangstoel van textiel of een schommel ophangen. Handig, want deze berg je makkelijk weer op. Vergeet een twee-in-één meubel niet! Deze zelf te maken klepbank van hout is praktisch én geeft plek aan twee gasten.

Eerste hulp bij woonvragen

Kun je toch niet wachten op een huis met een grote tuin? Klop dan aan bij SNS voor een gratis oriëntatiegesprek. Wil je daarna een advies? Dan betaal je daarvoor. Adviseurs van SNS kunnen je helpen bij het maken van de juiste financiële beslissingen omtrent het afsluiten van een hypotheek die bij uw persoonlijke situatie past. Bekijk samen of jouw droomhuis met tuin dichterbij is dan je denkt.

* Hypotheken onderzoek oktober 2015, uitgevoerd door Panelwizard

Bron: in samenwerking met SNS
Bron beeld 1: vtwonen doe-het-zelf aflevering 3 | Fotografie Barbara Kieboom | Stylist Leonie Mooren | beeld 2: Idee en foto Esther uit Amersfoort
nog meer: nieuwe woning kopen