WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een gedeelde kinderkamer, dubbel zoveel pret!

Een derde van de (aanstaande) ouders heeft plannen om binnen vijf jaar een ander huis te kopen*. Zit er bij jou gezinsuitbreiding aan te komen, maar heb je voorlopig niet genoeg ruimte voor een tweede (of derde) kinderkamer? Laat je kinderen dan een kamer delen. Met slimme oplossingen creëer je eenvoudig meer woonruimte. (promotie)

Maak ze enthousiast!

Heb je al kinderen met ieder een eigen kamer en is er een nieuwe baby op komst? En mis je de ruimte of het budget om van de zolder een extra kamer te maken? Laat de kinderen dan een kamer delen. Er is best een kans op enige tegenstribbeling, maar met wat ouderlijk enthousiasme en kinderlijke fantasie komt alles weer goed! Want wat is er nou leuker dan slapen in een aaneengeschakeld bed met speelplek in het midden. Met blauwe vloerbedekking als ‘water’ lijkt het net als slapen op een schip. Uren speelplezier gegarandeerd!

Creëer een eigen plekje

In een gedeelde kinderkamer is het natuurlijk belangrijk om ook een eigen plekje te hebben om te kunnen spelen en te leren. Is de kamer groot genoeg, denk dan aan het maken van een knusse bedstee. Zo heeft je kind een eigen plekje om zich terug te trekken. Zelfs onder het schuine dak van een zolderkamer, kun je aan beide zijden een bedstee plaatsen. Wanneer je creatief denkt, ontdek je vaak verrassend veel extra ruimte in huis.

speelgoedblokken

Ga de hoogte in

Delen je oudere kinderen één kamer, maar heb je geen ruimte voor twee hoogslapers? Kies voor een stapelbed en gebruik de ruimte onder het bed voor dozen. Een bureau met opbergmogelijkheden voor twee betekent ook dubbel knutselpret. Of maak ‘m zelf door eenvoudig een lange plank op ladeblokken te plaatsen. Een eigen plekje aan een gedeeld bureau, creëer je door middel van een scheidingswand. Hier kun je bijvoorbeeld een prikbord voor gebruiken; een eenvoudige oplossing én functioneel!

Denk ook aan multifunctionele meubels zoals een kapstok om speelgoed op te bergen en kleding aan te hangen. Of meubels die door de jaren een andere functieomschrijving krijgen: commode wordt bureau en andersom.

Eerste hulp bij advies

Wil je toch liever groter wonen en heb je inmiddels je droomhuis met voldoende slaapkamers gevonden? Klop dan aan bij SNS voor een gratis oriëntatiegesprek. Wil je daarna een advies? Dan betaal je daarvoor. Adviseurs van SNS kunnen je helpen bij het maken van de juiste beslissingen die bij jouw persoonlijke situatie past. Wie weet hebben jouw kinderen binnenkort allemaal een eigen kamer.

* Hypotheken onderzoek oktober 2015, uitgevoerd door Panelwizard

Bron: in samenwerking met SNS
Bron beeld 1: binnenkijker vtwonen mei 2014 | Fotografie Jansje Klazinga | Styling Frans Uyterlindenog meer: nieuwe woning kopen