WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Wiebelige trend: kleurrijk glaswerk met bijzondere pootjes is in trek

Kleurrijk glaswerk kan al snel een retro sfeer creëren, maar anno 2022 is dergelijk servies in een nieuw jasje gestoken. Wijnglazen met onstabiele pootjes, neonkleuren en opvallende designs sieren de eettafel deze zomer. Zó maak je er een stijlvolle setting mee.

gekleurd glaswerk

Kleurrijk zomerseizoen

Dit zomerseizoen mag alles kleurrijk, opvallend en speels. Snoepkleuren maakten begin dit jaar al een opmars, in de vorm van kussens, vazen, neon signs en zelfs opvallende fauteuils of eetkamerstoelen. Maar nu waait deze kleurrijke trend ook over naar serviesgoed, waarmee het dekken van een speelse, kleurrijke en hedendaagse tafel een gemakje wordt.

Neonkleuren op tafel

De glazen zijn er in allerlei verschillende uitvoeringen. Van een simpel wijnglas met enkel gekleurd pootje, tot een volledig gekleurd glas mét design in contrasterende kleur. En voor de tafelaars met een goede beheersing en controle, bestaan ze ook met wiebelende, gedraaide pootjes. Niet per se handig in gebruik, maar stijlvol en speels zijn ze wel.

Startstadium gepasseerd

De trend begon met wijnglazen, maar is dat startstadium inmiddels volledig gepasseerd. Waterglazen, karaffen en zelfs champagneflutes worden inmiddels ook voorzien van een gekleurde twist. En dat is handig, want dat maakt dat het nog gemakkelijker wordt om er je tafel mee te dekken. Een karaf mét gekleurd glaswerk maakt het net wat meer af dan een simpel wijnglas alleen, niet?

LEES OOK
Zo pas je opvallende neonkleuren toe in de slaapkamer

Mixen en matchen

Wil je deze kleurrijke tafelsetting omarmen? Dan hoef je je hoofd niet te breken over lastige stijlregels, want met gekleurd glaswerk kun je naar hartenlust mixen en matchen. Daar is het ideaal voor! Wijnglazen met zowel een roze, geel én groen pootje combineer je moeiteloos met een neongroene waterkaraf en zelfs blauwe waterglazen. Waaghalzen kunnen zelf borden in kleur toevoegen. Vrees je voor een kermisgevoel? Houd dan het tafelkleed en de borden ingetogen.

Zomerse finishing touch

Liever subtiel? Kies dan bijvoorbeeld voor enkel de wijnglazen met opvallende gedraaid pootje in leuke kleur en houd de rest rustig. Een linnen tafelkleed en gevouwen servetten van hetzelfde natuurlijke materiaal maken er een rustig en toch hedendaags geheel van. Je kúnt de kleur nog laten terugkomen in vrolijke bos (droog)bloemen in het midden van de tafel, voor een zomerse finishing touch.

nog meer: Kleur