Zo pas je de opvallende trendkleuren neon toe in de slaapkamer

beeld vtwonen Beeld vtwonen 2011-10 | styling Fietje Bruijn | fotografie Jeroen van der Spek-10, Fietje Bruijn
Beeld vtwonen 2011-10 | styling Fietje Bruijn | fotografie Jeroen van der Spek-10, Fietje Bruijn

De slaapkamer is een plek om tot rust te komen, te ontspannen en op te laden voor de volgende dag. Veel slaapvertrekken zijn dan ook wit en ogen sober. Wil je vrolijk(er) wakker worden? Speel dan met opvallende neonkleuren; een grote trend van dit moment. Zó pas je de kleur(en) stijlvol toe.

Lees verder onder de advertentie

Opvallende neonkleuren

Neonkleuren maken een opmars. Van kleine accessoires in snoepkleuren als knalroze of gifgroen tot gehele meubels in opvallende felle kleuren. Ook serviesgoed in dit kleurpalet wordt steeds meer gespot, net als de typisch jaren ’90 neon signs als decoratie in huis. Maar ook gehele múren worden door dappere zielen omgetoverd tot een statement in neontint.

Kleurrijke slaapkamer

Met het oog op de slaapkamer denk je waarschijnlijk niet direct aan felle neonkleuren. Ze kunnen namelijk wat schreeuwerig en druk ogen, en dat is natuurlijk niet de sfeer die je wilt ervaren zodra je ’s ochtends wakker wordt. Nu is het verven van alle muren in een opvallende neonkleur geen goed idee, maar neonkleuren kunnen met de juiste aanpak juist een mooie match in je slaapvertrek zijn.

LEES OOK
Zo geef je een zoet lentepalet meer pit

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld vtwonen 2011-10 | styling Fietje Bruijn | fotografie Jeroen van der Spek-10, Fietje Bruijn
Beeld vtwonen 2011-10 | styling Fietje Bruijn | fotografie Jeroen van der Spek-10, Fietje Bruijn

Ook in een sobere slaapkamer passen neonkleuren. Houd het in dit geval bij één kleur, als spannende twist in een baken van rust.

Minimalistisch neon

In een minimalistische slaapkamer misstaan neonkleuren zeker niet. Dat klinkt tegenstrijdig, maar opvallende kleuraccenten kunnen een kamer unieker maken zónder druk te ogen. Houd het in dit geval wel bij accenten. Kies voor een neutrale kleur beddengoed en voeg een kussen in felroze neonkleur toe. Laat deze knalkleur terugkomen in een kaars op het nachtkastje en bijvoorbeeld een mooi koffietafelboek of subtiel nachtlampje in neontint, voor een subtiel kleurrijk geheel.

Lees verder onder de advertentie

Designwoonstijl met neonkleuren

Ook in een slaapkamer à la design woonstijl kun je neonkleuren goed toevoegen. Deze woonstijl heeft een rustige basis om de spotlights te gunnen aan een aantal echte klassiekers waar flink voor gespaard wordt. Hoewel trends niet hand in hand gaan met dit interieur, passen neonkleuren als roze, groen en oranje juist wél. Een origineel nachtkastje in knalroze of neongeel misstaat dan ook zeker niet, net als een fauteuil of unieke lamp boven het bed. Houd de basis rustig en laat het felgekleurde item het woord doen. Zo zorg je voor een statement, zonder dat het té druk oogt.

Industrieel met een twist

Fan van industrieel? Dan kun je neonkleuren naar hartenlust toevoegen. De basis van deze woonstijl bestaat uit zwart-, wit- en grijstinten, maar de passende accentkleuren zijn legergroen en felgekleurd. Vrolijk je oude lockerkast op met een aantal felgekleurde accessoires of hang een abstracte print met neonkleuren boven je bed als statement piece. De kleur kun je ook subtiel laten terugkomen in een vloerkleed en accentkleur in je dekbedovertrek, voor een speelse twist aan je grijze interieur.

Bron: Foto 1: vtwonen 2011-10 | Fietje Bruijn | Fotografie Jeroen van der Spek. Beeld 2 | vtwonen 2011 | Styling Fietje Bruin | Fotografie Jeroen van der Spek.

Lees verder onder de advertentie