WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Paint it black: zo mooi is een zwart interieur

Een zwart interieur getuigt van een flinke dosis lef. Het is krachtig, strak, sfeervol, mysterieus, basic en zacht tegelijk. Door mat en glanzend zwart te combineren met donkere materialen, dessins en verschillende vormen breng je diepte aan en komen die enkele toefjes kleur extra mooi uit. Nog twijfels? Deze zwarte interieurs trekken je zo over de streep.

Zwarte woonkamer

Is alles effen zwart, dan wordt een zwarte woonkamer al snel somber en saai. Maar breng je lagen aan door met verschillende texturen en natuurlijke materialen in donkere kleuren te werken, dan gaat zwart leven. En hoe! Denk aan een zwart wollen kleed met speelse franjes, matzwarte kussen van linnen en donkere vachtjes. Wil je toch wat kleur toevoegen? Bloemen en planten komen nog mooier uit met een donkere achtergrond!

Komt er weinig licht in de woonkamer? Kijk dan uit met donkere muren en teveel zwart in je interieur. En heb je al een zwarte lambrisering gedacht?

Zwarte slaapkamer

Zwart is een rustgevende kleur die zorgt voor een knus, geborgen gevoel en een prikkelvrije omgeving. De ideale kleur voor een slaapkamer dus! Combineer donkere muren met zwart beddengoed, een donkere wollen sprei, inktzwart nachtkastje en stoere stalen locker voor je kleding. Volgens Feng Shui is het trouwens beter om zwart gedoseerd toe te passen in een slaapkamer: deze oude wijsheid adviseert zwart het liefst niet boven ooghoogte te gebruiken en te zorgen voor genoeg lichte tegenhangers.

vtwonen weer verliefd op je huis | seizoen 11 aflevering 1 | fotografie Barbara Kieboom | styling Frans Uyterlinde | keuken

Zwarte keuken

De laatste jaren zien we steeds meer zwarte keukens en het ziet er naar uit dat deze trend nog wel even aanblijft. Zwart is stijlvol, basic en elke spetter en vlek springt niet meteen in het oog. Wanneer je een zwarte keuken combineert met een lichtgrijze of houten vloer zorg je ervoor dat het niet te donker en hard wordt. Kan het je juist niet zwart genoeg zijn? Kies dan voor zwarte tegels, zwarte kranen en zwarte keukenaccessoires.

Stylist Frans Uyterlinde verraste bewoners Bart en Marieke in seizoen 11 van ons woonprogramma Weer verliefd op je huis ook op een zwarte keuken. Kijk de aflevering hier terug.

Shoppen in stijl…

nog meer: Kleur