WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Opvallende kleurencombinaties die helemaal niet gek zijn

Je kunt het natuurlijk lekker basic houden, maar voor wie een beetje wil experimenteren in huis, zijn deze opvallende kleurencombinaties een goede eerste stap. Zitten jouw favoriete kleuren ertussen?

vtwonen vt tv | stylingtips van marianne over kleur geven aan de grijze bank met kussens, vloerkleed en muurverf

Zwart en crème

Ga je voor een luxe, rustige uitstraling in huis, dan is de kleurencombinatie van zwart met een natuurtint een goede keuze. Het contrast tussen de twee kleuren zorgt voor diepte in je interieur. Schilder de muren bijvoorbeeld zwart en kies accessoires in wit, lichtbruin en crème. Omgekeerd kan natuurlijk ook, maar wees dan voorzichtig dat je niet een te donker geheel krijgt.

Verschillende blauwtinten

Wil je het rustig houden, maar wel met een beetje kleur, dan is blauw een fijne keuze. De kleur is er in honderden verschillende tinten die je allemaal met elkaar kunt combineren. Zo kun kiezen voor lichtblauwe muren schilderen en accessoires in donker- en indigoblauw.

Groen en roze

Heb je het over opvallende kleurencombinaties, dan kan deze niet ontbreken. Want bij het experimenteren met kleur doen contrasterende kleuren het altijd goed. En niet alleen groen en roze, maar bijvoorbeeld ook paars en geel en blauw en oranje. Je hoeft natuurlijk niet meteen je hele huis paars te schilderen, een paar accesoires in knalkleuren maken al veel verschil.

Geel en zwart

In plaats van wit en zwart is geel en zwart een meer arty keuze. Ga je voor deze opvallende kleurencombinaties, dan creëer je een hotel-chic sfeer waarin design niet zal misstaan. Vind je het een beetje teveel voor de woonkamer, dan doen geel en zwart het ook heel goed in de gang of slaapkamer.

Stylingtips van Marianne

De vtwonen stylisten geven je in de video’s van vt tv tips over het stijlen van je huis. Bekijk deze video van Marianne over het stijlen van een grijze bank met… kleur!

Tip: lees ook meer over het combineren van kleuren en de bekende kleurencirkel van Johannes Itten.

nog meer: Kleur