Zelfmaken: kunst uit de printer

beeld vtwonen Beeld vtwonen 13-2018 | Fotografie Jeroen van der Spek, styling Cleo Scheulderman
Beeld vtwonen 13-2018 | Fotografie Jeroen van der Spek, styling Cleo Scheulderman

Met zelfgemaakte kunst geef je je muren niet alleen persoonlijkheid, het is ook nog eens fijn voor je portemonnee en gewoon ontzettend leuk om te maken. Wat je ervoor nodig hebt? Een beetje fantasie, onze tips en een printer. That’s it.

Lees verder onder de advertentie

Botanische prints

Hoe vind je deze expositie van botanische prints? Of is er een thema dat beter bij jou past? Een paar uur zoeken op Pinterest levert al snel een bak inspiratie en mooie foto’s op. Sla ze op je computer op in een eigen mapje of maak een Pinterest bord aan. Op deze manier kun je op je beeldscherm alvast zien welke afbeeldingen mooi bij elkaar passen.

Ben je eruit? Print de beelden allemaal uit op hetzelfde formaat – A4 of A5 is het handigste – en plak ze met lijmspray op dun karton voor extra stevigheid. De afbeeldingen meteen op karton uitprinten kan natuurlijk ook, maar daarvoor moet je waarschijnlijk even naar de copyshop in de buurt.

Tip: wissel de prints af met een mooi bord, beeldje of tak. Dat maakt de compositie net even spannender.

Lees verder onder de advertentie

Portretten in zwart-wit

Een foto in zwart-wit is vaak veel krachtiger dan een kleurenfoto, omdat je niet wordt afgeleid door kleuren. Hierdoor komen vormen en contrasten meer naar voren. Zwart-wit foto’s zijn daarom heel geschikt voor het maken van een mooie compositie op een lege muur. Al zijn de afbeeldingen nog zo verschillend, doordat ze dezelfde ‘kleur’ hebben, wordt het toch een eenheid. Ook mooi: print de foto’s uit op lichtgrijs papier, dat maakt de afbeelding net wat zachter.

In onderstaande video laat stylist Cleo zien hoe je een muur vult met zwart-witte portretfoto’s. Hiervoor hoef je niet enkel in je eigen archief te duiken, maar je kan ook weer mooie portretten zoeken op Pinterest. Print de foto’s allemaal uit op A4 en plak ze met lijmspray op de muur.

Lees verder onder de advertentie

Foto’s bewerken

Heb je een mooie foto gevonden, maar heeft hij niet de goede afmeting of uitsnede? Of is hij in kleur en wil je hem zwart-wit maken? Gebruik dan een gratis online bewerkingsprogramma. Handige en gebruiksvriendelijke tools zijn Canva en Pixlr. Zo zorg je er zelf voor dat een gewone foto even later als echte kunst uit de printer rolt.

Mooie composities

Een mooie compositie maken is best een puzzel. Kan je wel wat compositie-les van een pro gebruiken? vtwonen stylist Fietje laat in de video’s van vt tv zien hoe je een wandplank 2x anders stylet en hoe je op twee manieren een art wall maken kan.

Shoppen in stijl…

Lees verder onder de advertentie

Bekijk meer mooie muurkunst in zwart-wit

Bron: beeld: styling Cleo Scheulderman, fotografie Jeroen van der Spek