WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Nieuwe herfstkleuren voor binnen én buiten

In de maand September denken we meestal met weemoed terug aan de warme zomerdagen die achter ons liggen. Gelukkig houden we met de kleurtrend September night de zomer nog even vast. Heerlijk nagenieten met deze herfstkleuren.Herfstkleuren September night

September Night

Mirjam Roskamp, chef creatief bij het tuintrend- en ideeënblad Home and Garden, ging voor Kleurinspiratie aan de slag met de kleurtrend voor de maand september. Het resultaat is een palet met warme herfstkleuren. Met in de basis de kleur van rijpe druiven in combinatie met verschillende roodtinten. Een kleurpalet dat zowel voor binnen als buiten geschikt is.

Herfstpalet

Bordeauxrood en aubergine – kleuren die je ook veel ziet in de nieuwe wintermode – spelen een grote rol. Dit is ook niet gek als je bedenkt dat zowel Flexa als Pantone de kleur rood uitriepen tot kleur van het jaar 2012. Samen met warme roesttinen en het nieuwe koraalrood vormen zij een prachtige kleuren range.

Terracotta mag weer

Ook de ooit zo geliefde kleur terracotta doet weer mee. Gecombineerd met het nieuwe koraalrood en warm goudgeel is dit een mooie mix. Het koele avondblauw geeft het palet nog net dat beetje extra pit dat het nodig heeft. Werk vooral met matte verf en kalkverf, hiermee versterk je het gevoel van de natuur.

Hefstkleuren uit de natuur

Haal de kleuren uit de natuur in huis en laat je inspireren door de kleur van rijpe druiven, aubergine en koraalrood. Dit kleurpalet gaat perfect samen met meubels en accessoires van natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan hout en aardewerk.

De kleuren in dit palet (v.l.n.r.):

  1. Strong Hibiscus – Hister One
  2. Radicchio – Farrow & Ball
  3. Strong Coral – Histor One
  4. Familie – Histor
  5. Baby – Histor
  6. Dolfijn – Histor
  7. Wonder – Histor
  8. Dimensie – Histor
  9. Creme wit/Ral 9001 – Flexa

De hierboven getoonde kleuren kunnen afwijken van de werkelijkheid.

Bron: 1. Home and Garden 8, 2012 (beeld 2 en 6) | 2. Home and Garden 9, 2012 (beeld 1, 3, 4 en 5)

nog meer: Kleur