Verfideeën voor de kinderkamer

beeld vtwonen Beeld

Een kleurtje op de muur smeren kan iedereen. Maar welke kleur kies je nou? En het zou leuk zijn om eens iets unieks op de muur te verven. Misschien een leuke muurschildering of glitterverf. Hieronder vind je de leukste verf ideeën voor de kinderkamer.

Kleurtrends kinderkamer

Om te beginnen is het handig om te weten welke kleuren trendy zijn op het moment. Een kleurenpalet is daarbij essentieel. Zo zie je precies welke kleuren je met elkaar kunt combineren voor een mooi resultaat. Zoek naar veerschillende kleurpaletten online, kies jouw favoriet en ga aan de slag!

Duurzame verf voor de kinderkamer

De kinderkamer verven zonder het milieu te belasten; dat kan met de milieuvriendelijke verf van Fairpaints.com. Hier vind je twee soorten duurzame verf uit hernieuwbare grondstoffen. De Fair Paints is plantaardig, op basis van sojaolie en verkrijgbaar in wel 3000 kleuren. De Recycled Paint is een latex gemaakt van verfresten en verkrijgbaar in 16 kleuren. Met deze verf krijgen de muren van de baby- en kinderkamer een prachtige kleur en je bent ook nog eens heel verantwoord bezig!

Lees verder onder de advertentie

Kun je wel wat kleuradvies gebruiken voor in de kinderkamer? Bij Fairpaints.com ben je ook aan het juiste adres voor kleuradvies aan huis. De verfexperts komen met kleurpanelen bij je thuis, zodat je direct kunt zien welke kleur het beste in de kamer past.

Sjabloneren met verf

Je kunt er voor kiezen om een complete muur één kleur te verven. Maar waarom zou je niet een beetje spelen met de verf. Bijvoorbeeld met kleurvlakken, lijnen of sjablonen. Zo wordt de muur net iets spannender. Bekijk eens het artikel over sjablonen voor in de kinderkamer. Op een goedkope manier krijg je hiermee een grappig figuur op de muur, zoals een vlinder, regenboog of kikker.

Verf voor de kinderkamer

Nadat je een leuk idee hebt voor op de muren van de kinderkamer, wordt het tijd om eens over de verf na te denken. Gebruik voor de wanden een verf op waterbasis die goed dekkend is. Bij Bestel-verf.nl bestel je online verf van een hoge kwaliteit. Een heel geschikte verfsoort voor de kinderkamer is de Pastolex Super Mateffect: een mooie matte muurverf die goed te reinigen is. Deze muurverf is in alle kleuren verkrijgbaar. Bestel voor een overzicht van alle kleuren een kleurenwaaier.

Lees verder onder de advertentie

Originele verf ideeën

Wist je dat er ook heel veel bijzondere soorten verf bestaan? Bekijk een de decoratieve verf van Histor. In een prinsessenkamer is het natuurlijk prachtig om over de roze muur glitterverf te schilderen. En in een jongenskamer maak je een muur helemaal zwart met schoolbordverf. Staat stoer en is ook nog eens leuk om op te tekenen. In het artikel over krijtverf vind je leuke ideeën en handige tips voor dit product.

Bron: ariadne at Home