Sjablonen om de kinderkamer op te vrolijken

beeld vtwonen Beeld

Dieren, wolkjes of grappige figuren als muurversiering zijn een leuke aanvulling in de kinderkamer. Je kunt muurstickers kopen, maar goedkoper en origineler zijn sjablonen. Op het internet zijn verschillende sjablonen kinderkamer te vinden. Of je maakt ze gewoon zelf!

Lees verder onder de advertentie

Verf sjablonen kinderkamer

Een sjabloon is een uit papier of plastic gesneden vorm. Wanneer je deze tegen de muur aanhoudt en opvult met verf, verschijnt de vorm op de muur. Maar voordat je aan de slag kunt, moet je wel een leuk sjabloon hebben. Kijk eens op de website van Histor. Hier vind je ontelbaar veel leuke sjablonen. Helemaal gratis! Gewoon even downloaden, uitprinten en sjabloneren maar.

Grote sjablonen kinderkamer

Wil je nou een megagroot sjabloon hebben? Bijvoorbeeld in de vorm van dieren, een gedicht of een ander grappig figuur. Dan zijn deze te koop bij Designtekst. Deze webshop heeft alle muurstickers die ze verkopen ook in de vorm van een sjabloon. Op deze manier kan je zelf de kleurencombinatie bepalen. Daarnaast is een sjabloon in tegenstelling tot een muursticker ook geschikt voor structuurmuren.

Sjablonen zelf maken

Om kosten te besparen maak je ook vrij eenvoudig zelf een sjabloon. Hiervoor heb je nodig: een geprinte afbeelding naar keuze, een dik vel papier, potlood en stanleymes. De afbeelding(en) knip je uit. Deze leg je op het vel papier. Met het potlood trek je de contouren van de afbeelding om. Snij met het stanleymes de vorm uit het dikke vel papier. En je hebt in een handomdraai een sjabloon gemaakt.

Lees verder onder de advertentie

Sjabloneren

Het proces van sjabloneren gaat als volgt: 1. het sjabloon bevestigen, 2. de kwast in de verf dopen, 3. de verf op de muur deppen, 4. het sjabloon verwijderen. Klinkt simpel. Maar er zijn nog wel wat handigheidjes die van pas kunnen komen. Zie Flexa voor een uitgebreid stappenplan.

Verf voor de kinderkamer

Nu je waarschijnlijk een leuk idee hebt als sjabloon voor op de muur in de kinderkamer, is het handig om ook over de verf na te denken. Gebruik voor het sjabloneren een verf op waterbasis die goed dekkend is. Bestel online verf op hoge kwaliteit bij Bestel-verf.nl. Bijvoorbeeld de Pastolex Super Mateffect, een mooie matte, goed reinigbare muurverf. En het fijne is dat de verf in alle denkbare kleuren verkrijgbaar is. Voor een overzicht van alle kleuren bestel je een kleurenwaaier.

Bron: Flexa

Lees verder onder de advertentie