WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zomervakantie-idee: trek je puber uit bed en geef de tienerkamer samen een make-over

Pubers zijn doorgaans maar voor weinig dingen te porren. En een gezamenlijke activiteit zit er de komende zomervakantie waarschijnlijk ook niet in. Maar misschien is een update van de slaapkamer net dat ene zetje om uit bed te komen. Jij blij dat er eindelijk weer eens een bezem door die tienerkamer gaat en kind happy omdat er geshopt kan worden.

tienerkamer met twijfelaar bed en prints aan de muur
vtwonen 03-2021 | bureau in tienerkamer met wandrek

Snelle make-over

Als snelheid geboden is omdat het puberhumeur zó kan omslaan, dan is een grote make-over misschien wat te veel gevraagd. Toch kun je zonder schilderwerk en nieuwe meubels die slaapkamer nét even gezelliger maken. Met accessoires als een kussenhoes, poster, vloerkleed of lamp bereik je snel effect.

Voorverkennen

Je kunt natuurlijk alvast wat voorwerk doen door online op verkenning uit te gaan en je spruit daarna te laten kiezen uit jouw boodschappenmandje. Zo weet je dat de uiteindelijke keuze valt op accessoires die bij jou ook door de beugel kunnen. Wordt dat niet gewaardeerd, slaak dan even een diepe zucht en laat de keuze daarna aan zoon- of dochterlief over.

LEES OOK
Wat is nou een goed matras? Jouw zoektocht begint hier

Nieuw bed

Van een groter bed in de slaapkamer wordt elke puber blij. Als het enigzins mogelijk is – en het budget laat het toe – trakteer dan op een twijfelaar of tweepersoonbed. Voor even kun je niet meer stuk… Bedenk wel dat een groter bed ook een ander matras en nieuw beddengoed betekent. Neem daar dan ook de tijd voor, want een nieuw bed en matras koop je niet voor even.

Heb je een puber in huis die voorlopig nog niet is uitgegroeid? Dan is een extra lang bed misschien een slimme keuze.

Schilderen of behangen

Creatieve tieners zijn het best over te halen met een nieuwe muurkleur. Elke kleur is zo weer over te schilderen, dus ga niet meteen in de aanval als er een kleur uit de bus komt die jij verafschuwt. Probeer nog wel in te brengen dat sommige tinten een averechts – lees activerend – effect hebben en dat dat voor een slaapkamer misschien minder prettig is. Maar hé, zij moeten er slapen, gamen en huiswerk maken.

Naast verf is behang ook een snelle sfeermaker voor de tienerkamer. Een flinke beproeving misschien om samen te doen, maar misschien kun je de klus uit handen nemen en alleen de keuze van de kleur of print overlaten aan je tiener. Check voordat je aan de slag gaat eerst even deze tips voor behangen.

LEES OOK
Help, ik ga verven! Dit heb je allemaal nodig

Vintage shoppen

Shoppen met je tiener kan nogal onvoorspelbaar verlopen: denk je net een beetje door te krijgen wat er wel en echt niet meer kan, zit je er met de volgende suggestie toch weer compleet naast. Wat de meeste pubers wel leuk vinden is schatzoeken op markten en in kringloopwinkels. Vintage is hip en duurzaam en je zult nog versteld staan van wat ze ineens leuk vinden. En voor de portemonnee is tweedehands ook helemaal niet verkeerd. Check hier de leukste kringloopwinkels en rommelmarkten met veel vintage in Nederland en België en ga samen op stap.

nog meer: kinderkamer inspiratie