WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Peuterkamer ideeën

Je kindje is nou toch echt uit zijn of haar babykamer gegroeid. De hoogste tijd voor de volgende stap: een peuterkamer. Hieronder vind je de leukste peuterkamer ideeën en inspiratie voor tijdens het inrichten. Aan de slag dus!

Peuterkamer ideeën - Done by Deer - vtwonen

Ideeën voor de peuterkamer

Voor een peuterkamer is kleur en vrolijkheid belangrijk. Dit bevordert de creativiteit van je kindje en zo is het een feest om naar bed te gaan. Kies daarom een leuk thema of een mooie stijl uit. Bedenk wat bij je kind en de rest van het interieur past en ga aan de slag! Maak bijvoorbeeld een jungle kamer of een multicolour kinderkamer. Koop eenvoudige meubels maar ga los met kinderkameraccessoires, decoraties die bij het thema of de stijl passen. Vergeet ook niet de muren een kleurtje te geven. Denk out of the box zoals geel, turkoois of limegroen. Lekker fris.

Peuterkamer inspiratie

Wil je graag veel mooie foto’s zien ter inspiratie voor het inrichten van de peuterkamer? Bekijk dan eens de kamers die geüpload zijn op de Binnenkijken pagina. Hier vind je honderden foto’s van andermans kamers. Allemaal met een ander thema en stijl. Struin lekker rond tussen de foto’s en doe leuke ideeën op voor de peuterkamer. Ook een aanrader: kinderkamers vanaf 2 jaar, goedkope peuterkamer en peuterkamer meisje.

Peuter meubels

Als je speciale peutermeubeltjes koopt, mag je over een paar jaar weer een nieuwe inboedel aanschaffen. De oplossing is: meubels die meegroeien, zoals een meegroeibed. Je begint op de kleinste stand en in de loop der jaren schuif je het bed uit tot een normaal ledikant.

Dekbedovertrek voor peuters

Op het peuter- of meegroeibedje van je zoon of dochter hoort natuurlijk een te gek dekbedovertrek. Met auto’s, een onderwaterwereld of misschien wel een prinsessenjurk. Merken die leuke dekbedovertrekken voor peuters hebben, zijn Snurk en Done by Deer.

Knus speelhoekje

Peuters zitten in een fase waarin ze minder goed samen kunnen spelen, maar zichzelf in hun eentje uren kunnen vermaken. Geef ze een knuffel, blokken of een auto en ze verzinnen de grootste avonturen. Een speelplekje helemaal voor henzelf is dan super leuk. Vooral als je er een ouderwetse lessenaar met bureaustoeltje in zet. Al is een eenvoudig poefje waar je kind lekker op kan zitten en mee kan spelen ook al een aanwinst.

Leuke zelfmaakideeën

Een unieke peuterkamer krijg je door hem te vullen met zelfgemaakte accessoires. Bijvoorbeeld met een mooi vliegtuigmobiel of vliegtuigslinger voor boven het bed. Handen uit de mouwen en maak van een eenvoudige ruimte een fantastische peuterkamer.

Bron beeld: Done by Deer

nog meer: kinderkamer inspiratie