Magneetbord maken

beeld vtwonen Beeld

Leuke briefjes, foto’s of mooie kaarten hang je met leuke magneetjes op een magneetbord in de kinder- of tienerkamer. Uiteraard allemaal zelf gemaakt! Bekijk hieronder hoe je zelf een magneetbord kunt maken.

Lees verder onder de advertentie

Pimp een magneetbord

Een simpel magneetbord uit de winkel zijn vaak eenvoudig grijs en rechthoekig. Deze standaard magneetborden zijn met een lapje stof heel makkelijk op te leuken. Bevestig een stofje welke bij de kinderkamer past om het magneetbord en plak deze aan de achterkant stevig van. En klaar ben je. De magneetjes plakken gewoon door de stof heen aan het bord. Bekijk de zelfmaker van 101 hoe je dit zelf doet.

Eigen magneetbord maken

Er bestaat tegenwoordig magneetverf. Hiermee kan je heel makkelijk zelf een magneetbord maken. Direct op de kast, deur of muur of je beschildert een houten paneel met de magneetverf. De ondergrond moet goed schoon en vetvrij zijn, anders hecht de verf niet. Is het hout nog onbehandeld? Behandel het dan met een laagje (acryl)grondverf. Is dat goed opgedroogd, dan breng je de magneetverf in meerdere lagen aan. De verf bevat ijzerdeeltjes waardoor de magneetjes blijven kleven. Probeer naar enkele lagen of de magneten al blijven hangen. Zo niet, dat heb je nog een laag verf nodig.

Wil je nou een blauw, groen of roze magneetbord? Over de laatste laag magneetverf kun je zelf een laag verf in een kleur naar keuze aanbrengen. Zelfs schoolbordverf is mogelijk, pas dan wel op met het water bij het afnemen van het magnetisch schoolbord. De ijzerdeeltjes kunnen gaan roesten. Maak het magneetbord helemaal af met een mooie sierlijst, te koop bij een bouwmarkt.

Lees verder onder de advertentie

Zelf magneetjes maken

Met alleen een magneetbord ben je er nog niet. Daar moeten natuurlijk leuke magneten bij! In het artikel Magneetjes voor magneetbord vind je unieke magneten voor kids. Om te kopen maar ook om zelf te maken!

Magneetborden kinderkamer

Bron: 101 Woonideeën