WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

In een uniek jasje: muurschildering voor de kinderkamer

Maak een kinderkamer persoonlijk met behulp van een muurschildering. Ga los met toffe designs of houd het simpeler met een abstract kunstwerk of mooie quote. De mogelijkheden zijn eindeloos. Als je creatief bent, kun je zelf aan de slag met een muurschildering voor op de kinderkamer, maar je kunt ook een professional inhuren. Of gebruik een van de trucjes om zelf als kunstenaar aan de slag te gaan. Een ding is zeker: een originele kinderkamer gegarandeerd! 

kinderhoek leren zitje

Geschikte muur

Niet alle muren zijn geschikt voor een muurschildering. Het belangrijkste is dat de ondergrond glad en strak is. Zo komen details het beste uit en zal het schilderen ook vlekkeloos verlopen. Muren die wel geschikt zijn voor een muurschildering, zijn muren van steen, beton of gips. Minder geschikt zijn houten wanden, muren met behang of bijvoorbeeld muren met een grove stuc. 

Een muur met een lichte, het liefst witte ondergrond, werkt het best. Zo komt de muurschildering het best tot zijn recht. Gebruik een verf op waterbasis voor de ondergrond. Het liefst met een voorstrijk zodat de muur niet alle kleur zal opzuigen.

Wat kost een professionele muurschildering?

Is jouw innerlijke kunstenaar ver te zoeken? Je kunt een muurschildering voor de kinderkamer ook door een professional laten maken. Zij zullen een waar kunstwerk achterlaten op de muur. De kosten voor het inhuren van een professionele kunstenaar variëren. Daarnaast speelt ook de grootte en complexiteit van de muurschildering een rol. Ga er vanuit dat de artiesten er zeker een dag zoet mee zijn. De gemiddelde kosten van een muurschildering variëren tussen de € 200 tot € 900. 

LEES OOK
Inspiratie opdoen: 5x binnenkijken bij babykamers

Zelf een muurschildering maken

Ben je zelf juist wel creatief of heb je een bekende die graag mooie designs schildert? Dan kun je natuurlijk ook zelf aan de slag met een muurschildering. Het voordeel is dat je goedkoop uit bent én je geheel vrij bent in het ontwerp. Of dit nou een simpel of complex design wordt: neem er in ieder geval de tijd voor.

Gebruik voor de muurschildering acrylverf of verf op waterbasis, dat werkt het beste. Daarnaast is het belangrijk om een aantal verschillende kwasten in huis te halen. Ga je gedetailleerd aan de slag? Kies dan voor veel dunne en smalle kwasten om de kans op fouten te verminderen en een mooi eindresultaat te behalen. 

LEES OOK
Wonen met kinderen: 7 tips voor een kidsproof interieur

Uit de losse pols, of niet…

Als je creatief genoeg bent en zeker van je zaak kun je de muurschildering uit de losse pols maken. Maar om het jezelf makkelijk te maken én foutjes te voorkomen kun je ook gebruik maken van een outline, tape of een sjabloon. 

Teken bijvoorbeeld eerst het ontwerp met potlood op de muur en ga daarna pas aan de slag met verf. Of gebruik schilderstape als je vooral met rechte lijnen werkt. Helemaal makkelijk wordt het met het gebruik van een schildersjabloon. Let wel op dat je een sjabloon aanschaft die groot genoeg is voor een muurschildering.  

Als je een beamer in huis hebt, kun je ook een design naar keuze projecteren op de muur. Trek de lijnen over met potlood en ga voor de details verder met verf. Wedden dat het lijkt alsof het door een professional is gedaan?

De makkelijke weg

Een muurschildering is origineel en uniek, maar niet voor iedereen betaalbaar. Wil je wel de looks van een mooie muurschildering, maar alle rompslomp eromheen liever overslaan? Ga dan voor een mooie muursticker. Verkrijgbaar in tientallen designs en vaak makkelijk te bevestigen én weer te verwijderen. Wel zo fijn voor op een kinderkamer! 

nog meer: kinderkamer inspiratie