WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Brocante kinderbureau

Brocante is een populaire stijl. Het is romantisch, klassiek en voor een meisjeskamer erg schattig. Een brocante kinderbureau is dan ook zeker een aanrader. Voor een jongenskamer kan brocante ook erg goed. Maar dan moet je denken aan oude tafeltjes of bureaus van metaal.

Brocante kinderbureau

Een brocante kinderbureau is een plek helemaal voor het kind zelf. Daaraan kunnen ze tekenen, knutselen en huiswerk maken. In oude bureaus zitten vaak laatjes die op slot kunnen. Handig voor geheime spulletjes. Voor jongens ga je voor lekker stoer en kies je een kleine brocante tafel of metalen bureau.

Kinderbureau vintage

Met vintage meubelen geef je de kinderkamer karakter. Het maakt de kamer persoonlijk en het zorgt voor een authentieke uitstraling. Typische schoolbureaus zullen dan ook een bijzondere touch geven aan de kinderkamer.

Brocante kinderbureau opknappen

Van een oud kinderbureau of een simpel basic exemplaar maak je zelf een brocante kinderbureau met een likje verf en nieuw meubelbeslag. Verf het bureau wit of whitewash en vervang de deurknoppen en ladegrepen door mooie meubelknoppen en komgrepen die van een simpel bureau een prachtig brocante exemplaar maken.

Tiener brocante

Ben je op zoek naar een brocante bureau met veel opbergruimte voor in de tienerkamer? Het merk Maison Belfort heeft een aantal fijne bureaus in de collectie met genoeg ruimte voor alle schoolboeken, schriften en stationery. Nog een fijn merk dat meubels heeft die perfect passen binnen de brocante stijl is Timzowood Living. Bekijk dus zeker eens de collectie!

In de schoolbanken

Een oude schoolbank is perfect voor op de kinderkamer. Deze zijn vaak tweedehands verkrijgbaar bij kringloopwinkels, op Marktplaats en op braderieën. Veel oude schoolbanken zijn ook echt oud en komen uit de vijftig en zestiger jaren. Maar uiteraard worden ze ook nieuw gemaakt in oude stijl. Uiteraard mag een schoolstoel niet ontbreken aan het kinderbureau. Ook dit meubelstuk kun je tweedehands kopen, maar is nieuw vaak net zo mooi.

Bureaustoel

Als je kind veel huiswerk maakt aan het bureau, moet je rekening houden met ergonomie. De stoel aan het bureau moet comfortabel zijn. Het liefst in hoogte verstelbaar zodat je de juiste zithoogte aan kan meten. Wordt er minder vaak aan gezeten? Zet dan een leuk stoeltje of kruk ervoor.

Bron: 1. Maison Belfort – 2. Bopita – 3. Kidsdepot

nog meer: kinderkamer inspiratie