Zo style je de beige keuken in iedere woonstijl

beeld vtwonen Beeld JA vtwonen 03-2021 | styling Kim van Rossenberg | fotografie Sjoerd Eickmans
Beeld JA vtwonen 03-2021 | styling Kim van Rossenberg | fotografie Sjoerd Eickmans

Ben je weg van beige en alles wat met natuurlijke tinten te maken heeft? Dan is de beige keuken misschien wel wat voor jou. Het is neutraal, oneindig te combineren en het heeft een luxe uitstraling. Zo style je de beige keuken.

Lees verder onder de advertentie

Verschillende tinten beige

Van de allerlichtste versie tot een roze gloed of richting taupe: de beige kleur loopt erg uiteen. Dat dan ook het grote voordeel, want zo zit er voor iedere beige liefhebber een geschikte tint bij. Is jouw interieur gericht op koele kleuren? Ga dan ook voor een koele tint beige en andersom. Houd je van grijs beige? Ontdek hier de vtwonen basic greige keuken.

Beige combineren

Beige is eindeloos te combineren. Zowel met andere kleuren, als verschillende tinten beige. Als je van een rustig kleurenpalet houdt, kun je beige goed combineren met aardse kleuren. Denk aan grijs, wit, bruin en blauw. Ben je meer van een bohemian interieur? Style het dan met roze, oranje, terracotta en rood. Ook is beige prachtig te combineren met pastel kleuren zoals blauw, groen, geel, lila en roze. Wees gewaarschuwd: de opties zijn oneindig.

Bijpassend aanrechtblad

Door de neutrale uitstraling, is een beige keuken met veel soorten aanrechtbladen te combineren. Een marmeren blad geeft de keuken een luxe sfeer, een zwart blad zorgt voor een industriële look en een houten blad juist voor Scandinavisch en basic. Ook de dikte van het blad bepaalt de sfeer van de keuken. Hoe dikker, hoe stoerder en hoe dunner, hoe chiquer. Ga na wat bij jouw woonstijl past en kies het aanrechtblad daar op uit.

Lees verder onder de advertentie

Finishing touch

De beige keuken is in iedere woonstijl te stylen. Door middel van de juiste accessoires kun je iedere gewenste sfeer creëren:

  • Basic woonstijl: combineer de beige keuken met een houten of betonnen aanrechtblad en accessoires in naturel, grijs- en wittinten met zwarte accenten.
  • Vintage woonstijl: kies voor kleurrijke accessoires met een focus op okergeel en smaragdgroen. Style de keuken af met leren handgrepen.
  • Design woonstijl: felgekleurde accenten zoals roze, geel en blauw geven je keuken een frisse look. Een dun en glanzend aanrechtblad maakt de keuken compleet.
  • Industriële woonstijl: een grof betonnen aanrechtblad benadrukt het stoere karakter van de woonstijl. Combineer de beige keuken met zwarte, grijze en legergroene accessoires.
  • Klassieke woonstijl: een marmeren aanrechtblad staat prachtig bij beige fronten. Kies voor waterbestendig behang met een fluweelopdruk of linnen look boven het blad.
  • Landelijke woonstijl: de focus ligt op natuurlijke tinten in hetzelfde kleurpalet als beige. Robuuste en doorleefde accessoires maken de beige landelijke keuken af.
  • Romantische woonstijl: verwerk pastel kleuren in het servies of keukenapparatuur en laat sierlijke dessins zoals bloemen of fijne patronen regelmatig terugkomen.

BENIEUWD WELKE WOONSTIJL BIJ JOU PAST?
Doe de vtwonen woontest

Lees verder onder de advertentie

Voor in de beige keuken…

Bron: beeld: vtwonen 03-2021 | styling Kim van Rossenberg | fotografie Sjoerd Eickmans