WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Mix & match: meerdere tafelkleden over elkaar

Om de tafelaankleding iets op te spicen kun je verschillende dingen doen. Om maar eens wat op te noemen: nieuw servies kopen, andere servetten gebruiken en accessoires – zoals kandelaren – neerzetten. Maar ook zonder nieuwe elementen toe te voegen kun je de tafeldekking een upgrade geven! Bijvoorbeeld door laagjes te creëren en in plaats van één tafelkleed, meerdere tafelkleden met elkaar te combineren.

tafelkleden combineren bruin groen

Even uitleggen

We leggen je even uit wat te precies bedoelen, het werkt namelijk wel iets anders dan gewoon meerdere tafelkleden bovenop elkaar stapelen. Het gaat er met name om dat je speelt met de verschillen tussen de tafelkleden en op die manier een creatief contrast toevoegt aan de gedekte tafel.

LEES OOK
Tafeldekken, hoe zat het ook alweer? Dit is de juiste volgorde van bestek en glazen

Mix met materialen

Een van de manieren waarop je contrast kunt aanbrengen is door te werken met verschillende materialen. Neem bijvoorbeeld een tafelkleed van linnen (die van Broste Copenhagen zijn prachtig) en combineer deze met een wat dikker en gladder tafelkleed dat je eronder legt.

tafelkleden combineren verschillende kleuren

Mix met kleuren

Ook kun je een leuk contrast creëren door verschillende kleuren te combineren. Dit kunnen donkere met lichte kleuren zijn, warmkleurige tafelkleden (zoals deze mooie koperen variant) met koelere tinten, of ga juist voor een ton sur ton-look door meerdere tafelkleden in verschillende tinten van dezelfde kleur te combineren.

LEES OOK
Bonte kleuren: zo houd je het toch rustig in je interieur

tafelkleden combineren verschillende prints

Mix met prints

Een meer uitdagende manier om tafelkleden te combineren is door prints met elkaar te mixen & matchen. Dit kun je zo gek maken als je zelf wilt. Een combinatie van tafelkleden met verschillende prints én kleuren zorgt bijvoorbeeld voor een drukkere, bohemian look. Liever iets neutraler? Ga dan voor prints binnen hetzelfde kleurenschema.

Tafelloper

Wat je ook kunt doen als je het extra speels wilt maken: combineer een tafelkleed met een tafelloper waardoor de twee verschillende lagen nog eens extra benadrukt worden.

nog meer: keuken inspiratie