Bonte mix: met deze tips blijft een kleurrijk interieur toch rustig

beeld vtwonen Beeld

Van okergeel tot donkergroen, dieprood en pimpelpaars: vtwonen-stylist Marianne gaf de stadsvilla van Norbert en Linda uit Bussum een flinke kleurboost. Toch is het huis ondanks de hoeveelheid aan kleuren nog steeds volledig in balans. Hoe je bonte kleuren mixt, maar het interieur toch rustig houdt, lees je hier.

Lees verder onder de advertentie

Tip 1: copy paste kleuren

Donkergroen, paars, dieprood… Marianne gaf de stadsvilla van Linda en Norbert een geweldige kleurboost. Marianne: ‘De muren in de voorkamer zijn groen. Op de donkere wand in de tussenkamer hebben we een gouden cirkel aangebracht. Om de tussenkamer en de eethoek met elkaar te verbinden, heb ik gekozen voor een lichtgrijze tint op de lange wand.’

Door deze verscheidenheid aan kleuren is het interieur een bonte boel geworden. Toch is alles verrassend genoeg in balans. Want: dezelfde donkere kleuren komen overal terug. Op de muren, maar ook in de meubels en de accessoires. Zo heeft het roze kussen op de bank dezelfde kleur als het beeldje op de kast boven de werkplek.

Tip 2: geef meubels dezelfde kleur als de muur

De boel rustig houden kan ook door een of meerdere meubels dezelfde kleur te geven als de muur. Kijk de kunst af bij het bureau van Norbert en Linda, die Marianne dezelfde blauwe kleur gaf als de muur erachter. Ook het tv-meubel heeft dezelfde kleur als de muur. Niet alleen zorgt deze truc voor rust, het is ook een makkelijke manier om oude meubels een nieuwe look te geven.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Benieuwd waar Marianne deze items geshopt heeft? Je vindt alle info hier

Tip 3: less is more

Voor accessoires in een kleurrijk interieur geldt: less is more. In plaats van veel accessoires tentoon te stellen, kun je beter een selectie maken van een paar mooie items. Zet liever twee grote vazen op tafel, dan allerlei kleine verschillende vaasjes. Zo houd je het rustig.

Shop kleurrijke items

Of je nu gaat voor groot of klein, wij maakten een kleine selectie van wat mooie items. Shop-ze!

Lees verder onder de advertentie

Bron: vtwonen weer verliefd op je huis aflevering 8 seizoen 12 | Styling Marianne Luning, fotografie Barbara Kieboom