5x mokken en glaswerk opbergen in de keuken

Tafel, bank in samenwerking met Piet Hein Eek (Social Label). Op tafel messing kandelaar (Pols Potten). Gouden bord van &Klevering (vtwonen.nl). Fritz Hansen series 7 vlinderstoel ontworpen door Arne Jacobsen, roze gestoffeerde stoel van Ligne Roset, grijze stoel Soft Edge Dining Chair van Hay (Mister Design). Lampen van Madam Stoltz (deens.nl). Fabriekskast (Neef Louis). In de kast keramiek met blauw dessin uit 27-delig servies in samenwerking met ontwerper Edwin Vollebergh (Social Label). Wijnglazen met gouden voet van Bloomingville (vtwonen.nl). Gekleurde kop-en-schotels, gekleurde glazen, gekleurde wijnglazen, glazen vaas met olieachtige glans (Pols Potten). Overig privébezit.  Beeld vtwonen 12-2018 | Fotografie Stan Koolen | Styling Marianne Luning | M.m.v. Social Label Den Bosch
Beeld vtwonen 12-2018 | Fotografie Stan Koolen | Styling Marianne Luning | M.m.v. Social Label Den Bosch

Iets dat iedereen wel in huis heeft: glaswerk en mokken. Deze zet je het liefst weg op de plek waar je ze het meest gebruikt: de keuken. Hoe kun je mokken en glaswerk het best opbergen in de keuken? Nou, zo dus! 

Lees verder onder de advertentie

Gesloten deur

De eerste opbergmogelijkheid voor glaswerk in een keuken is natuurlijk de keukenkast. Een prima opbergmogelijkheid. Zorg dat je de glazen omgekeerd in de kast zet om stofvorming in het glas te voorkomen. Zet glazen liever niet in elkaar gestapeld weg om beschadigingen te voorkomen. Wil je meer glaswerk en mokken kwijt in een kast? Zorg dan dat je de ruimte optimaal benut en zet een keukenkast organizer in. Zo kun je de glazen als het ware opstapelen zonder ze in elkaar te hoeven zetten. Ideaal!

Glaswerk opbergen in een lade

Glaswerk in een lade is vaak fijn opbergen door de overzichtelijkheid. Daarnaast heb je het juiste glas zo te pakken. Om te voorkomen dat de glazen een eigen leven gaan leiden in de lade, is het handig om een ladeverdeler in te zetten. Zo voorkom je dat de glazen tegen elkaar botsen bij het open en dichtdoen. Dat betekent automatisch: minder beschadigingen. Wel zo fijn.

LEES OOK
Als nieuw! Zo verwijder je kalkaanslag op je favoriete glazen

Rieten vaas (Van Dijk & Ko). Set van 4 bekers (Sissy-Boy). Vergrootglas, wit bord met tekst (Anna+Nina). Schilderij (Six and Sons). Wit schaaltje op voet, zwart-wit schaaltje, bruin schaaltje, houten bord, stenen plaat, ronde paars-witte steen, bruin schaaltje, zwarte schaal (Things I like Things I love). Wit jurkje (Scotch & Soda). Grijze platte steen, wijnglazen per stuk (kringloopwinkel). Overige spullen privébezit Hangar Amsterdam. Beeld vtwonen 04-2017 | Fotografie Sjoerd Eickmans | Styling Liza Wassenaar
Beeld vtwonen 04-2017 | Fotografie Sjoerd Eickmans | Styling Liza Wassenaar
Lees verder onder de advertentie

Extra chic opbergen

Extra chic maak je het door al het glaswerk op te bergen in een mooie vitrinekast. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze vitrinekast met industriele look? Een fijn formaat om naast de keuken ook in de eetkamer kwijt te kunnen. Mocht je glazen willen opbergen in een vitrinekast, zorg dan dat deze gezien mogen worden. Want alles is zichtbaar door de glazen deurtjes!

LEES OOK
Voor alles wat gezien mag worden: de vitrinekast

Wijnglazen opbergen

Veel mensen zetten hun wijnglazen in een kast. Vaak omgekeerd om te voorkomen dat er stof in de glazen terecht komt. Toch is dit niet altijd de beste methode om wijglazen op te bergen. Door wijnglazen ondersteboven te zetten, plaats je het meest dunne gedeelte van het glas op het harde oppervlak. Zo heb je kans dat wijnglazen sneller beschadigen of zelfs kapot gaan. Liever wat stof in het wijnglas, dan stukjes glas.

Zet je wijnglazen dus liever rechtop en spoel ze af zodra je ze wilt gebruiken. Je kunt ze altijd even poleren om de glazen weer kristalhelder te krijgen. Je kunt ook een ophangrek voor wijnglazen gebruiken. Zoals dit matte zwarte exemplaar. Monteer ‘m onder een keukenkastje of wandplank. Zo krijg je meteen een extra restaurant- of bargevoel in de keuken.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Functioneel feestelijk: zó creëer je zelf een stijlvolle bar aan

Mokken opbergen

Mokken zijn vaak minder fragiel en dus kun je ze op veel verschillende manieren opbergen. Je zou ze bijvoorbeeld aan een stel wandhaken kunnen hangen onder een wandplank in de keuken. Als je de mokken liever binnen handbereik hebt, bijvoorbeeld naast de waterkoker of naast het koffieapparaat, dan kun je een mokkenstandaard in zetten. Zoals deze van acaciahout van Dille&Kamille.

LEES OOK
Koffiebar aan huis: met deze items creëer je een verplaatsbare koffiecorner

Glaswerk en mokken…

Lees verder onder de advertentie

Bron: Beeld: vtwonen 12-2018 | Fotografie Stan Koolen | Styling Marianne Luning | M.m.v. Social Label Den Bosch

Lees verder onder de advertentie