Functioneel feestelijk: zó creëer je zelf een stijlvolle bar aan huis

beeld vtwonen Beeld

Een bar aan huis klinkt wellicht als een droom die niet snel werkelijkheid zal worden. En toch is feestelijke plek waar je in de comfort van je eigen huis kunt borrelen binnen handbereik. Met een aantal slimme trucs en stijltips creëer je zonder al te veel moeite je eigen stijlvolle tapperij.

Lees verder onder de advertentie

Een bar aan huis

De associatie met een bar aan huis is grotesk en wellicht zelfs ietwat intimiderend, maar die gedachte kun je laten varen. Het behoeft namelijk niet per definitie een groot huis om deze droom te realiseren. Integendeel, ook kleinere woningen kunnen prima de ruimte beiden voor een sfeervol plekje waar je kunt genieten van een drankje thuis. Wel is het belangrijk om de ruimte díe je hebt optimaal te benutten, zodat jouw persoonlijke barretje goed tot zijn recht komt.

Loze ruimtes benutten

Dit doe je door loze ruimtes aan te pakken en in een nieuw jasje te gieten, zoals stylist Fietje ook bij de woning van Thijs en Roos deed. In de ruimte onder de trap maakte ze een bar, waar een heel scala aan wijnglazen en drankflessen tentoongesteld kunnen worden. Op die manier kwam de woonwens van de broer en zus uit, maar bleef de woonkamer wel rustig en in balans.

Hoekje zoeken

Dergelijke woonoplossingen zijn ook in jóuw huis mogelijk. Kijk daarvoor als start eens rond in huis. Waar is er een stukje onbenutte ruimte? Heb je bijvoorbeeld een hoekje bij het raam met een lange vensterbank, waar nu een loze ruimte is ontstaan? Dan kun je deze gemakkelijk omtoveren tot een riante zithoek en bar. En mis je een verbinding tussen de woon- en eetkamer? Dan kun je deze gemakkelijk maken door een barretje te creëren, dat dient als feestelijke verbinding tussen beide ruimtes in huis.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Bekijk hier de hele make-over van Fietje in dit huis in Tilburg

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Stijl kiezen

Stap twee is het kiezen van de stijl, die aansluit bij je huidige interieur. Liefhebbers van een vintage woonstijl kunnen een ouderwetse bar cart als uitgangspunt nemen, en deze opleuken met ouderwetse drankflessen, gouden details en het geheel afmaken met een opvallende print in oker of oranje. Wanneer de design woonstijl meer jouw smaak is, kan een vakkenkast als strakke basis dienen. Met inbouwspots, slimme technologische snufjes en felgekleurde accenten maak je het geheel af. En is jouw stijl klassiek? Laat dan een antieke kast de eyecatcher zijn, waar je al je drankflessen en bijbehorend glaswerk in uitstalt.

Shop bar carts en wijnkasten

Lees verder onder de advertentie

Groter geschut

Om het geheel écht als een bar te laten fungeren, kun je het nog iets groter aanpakken. Een tafelblad – uitklapbaar bij weinig ruimte en vast bij grotere hoekjes in huis – zet gelijk de juiste toon. Op dit blad kun je zelfgemaakte cocktails bereiden, borrelhapjes neerzetten en je drankcollectie uitstallen. Plaats er twee tot vier barkrukken omheen wanneer je daar de ruimte voor hebt, en laat het blad ’t woord doen als je kleiner woont.

Maak een thuisbar met deze bartafels en krukken

Personaliseren

De laatste stap is het personaliseren van je eigen bar. Ook hierbij is het belangrijk om te kiezen voor accessoires en items die naadloos aansluiten bij jouw woonstijl. Drink je voornamelijk cocktails en maak je deze graag zelf? Schroom dan niet om het je eigen cocktailbar te maken. Liefhebbers van wijn laten de vele wijnflessen het woord doen, en wanneer je juist een grote collectie sterke drank hebt, kunnen deze diverse unieke flessen als accessoires dienen. En gooi mooie lege flessen niet zomaar weg! Een wijnfles kan fungeren als unieke kandelaar. Ook kan deze gebruikt worden als vaas, waar je een (droog)boeket in passende kleuren in kunt zetten voor een persoonlijke tintje.

Lees verder onder de advertentie

Shop de mooiste accessoires voor jouw thuisbar

Doe de woontest

Twijfel je welke woonstijl het best bij jou past? Doe dan voor je aan de slag gaat de vtwonen woontest, die speciaal in het leven is geroepen voor dergelijke vraagstukken. Met de zeven woonstijlen, gedefinieerd met ieder z’n eigen kenmerken, kleuren en producten, kom je zó achter welke look jou het gelukkigst maakt.

Bron: Extra aflevering Weer verliefd op je huis | Fotografie Margriet Hoekstra | Styling Fietje Bruijn

Lees verder onder de advertentie