WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zelf gedraaide kaarsen maken? Dit is dé manier

Je kunt er niet meer omheen: de gedraaide dinerkaarsen. Ze zijn speels, kleurrijk en voegen een vleugje design toe aan je interieur. En het leukste van alles: je kunt ze de gedraaide kaarsen makkelijk zelf maken.

Krulkaarsen

Het leuke is dat je letterlijk je eigen draai aan de kaarsen kunt geven, omdat je ze koopt als normale dinerkaarsen. Koop ze in de kleur die jij mooi vindt en ga aan de slag. Let bij de aanschaf van de kaarsen op dat de kaars aan de binnenkant ook gekleurd is, anders blijft er na het draaien niets van die gezellige kleur over.

Zelf gedraaide kaarsen maken

Het is een eenvoudig klusje, mits je weet hoe je te werk gaat. Het zou zonde zijn als je creatie mislukt, dus volg de stappen precies op om teleurstellingen te voorkomen.

Nodig

Stap 1

Vul de vaas met warm water (niet te heet en zeker niet kokend, dan smelt de hele kaars weg) en zet de dinerkaarsen er rechtop in. Zorg dat het lont droog blijft.

Stap 2

Laat de kaarsen ongeveer vijftien minuten in het water staan. Ze zijn klaar om gedraaid te worden als ze een beetje slap zijn. Blijf erbij en check regelmatig hoe slap ze worden om smeltende kaarsen te voorkomen.

Stap 3

Maak de kaarsen een beetje plat op de plekken waar je wil gaan draaien. Dit doe je door voorzichtig met je handen te duwen of te kneden.

Stap 4

Je kunt nu voorzichtig de kaars om zijn eigen as draaien. Van strak gekruld tot losjes gebogen: dit is het moment waarop je creatief kunt kneden. Laat ze even afkoelen en uitharden en voila, de draaikaarsen zijn klaar om de dinertafel op te lichten.

nog meer: wooninspiratie