WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Kijk de kunst af: 6 tips voor een stijlvolle upgrade van je thuiswerkplek

Nu we allemaal opnieuw thuiswerken, is het wel zo fijn om extra aandacht aan je werkplek thuis te besteden. Want thuiswerken mag dan misschien saaier zijn, je thuiskantoor hoeft dat zeker níet te zijn. Met deze tips maak van je thuiswerkplek (weer) een stijlvolle, inspirerende en professionele plek.

In samenwerking met KPN

thuiswerkplek
Creatieve werkplek aan een met schoolbordverf beschilderde muur.

1. Creëer je eigen art wall

Kijk je al tijden naar een kale, inspiratieloze wand? Of heb je er wel iets hangen, maar ben je daar inmiddels op uitgekeken? Hang dan niet één, niet twee, maar meerdere schilderijen, foto’s of kunstwerken op. Een art wall geeft sfeer en leven aan je thuiskantoor. Mooi meegenomen: het geeft ook een boost aan je eigen creativiteit.

2. Zorg voor sterke wifi

Waarschijnlijk het belangrijkste wat je op orde wil hebben in je thuiskantoor, is wifi. Niets vervelender dan een wifiverbinding die traag is of in bepaalde ruimtes om de haverklap hapert. Enter KPN’s wifimodem die gekoppeld is aan de vernuftige Wifi Manager. Met deze online tool zie je heel makkelijk wat je kunt verbeteren om overal in huis een betere wifi-verbinding te krijgen. Blijkt je wifi niet top? Dan kun je als KPN klant voor een zeer scherpe prijs de speciale SuperWifi punten bestellen voor supersnel internet. Niet alleen fijn tijdens het thuiswerken, maar ook als je even rustig op de bank wilt videobellen of op je tablet wilt netflixen.

3. Optimaliseer je werkplek

Van een stijlvol (verstelbaar) bureau tot een ergonomische bureaustoel: sommige items zijn de moeite waard om in te investeren. Kies voor een stoel met armleuningen, die kan draaien en waar je de hele dag lekker in kunt zitten, zonder dat je aan het eind van de dag last hebt van je rug en nek.

4. Slim licht

Voldoende licht is – zeker tijdens donkere dagen – een must. Zet je bureau dan ook het liefst vlakbij een raam. Niet alleen fijn voor je ogen en gemoedsrust, maar voldoende daglicht zorgt ook voor een verhoging van je productiviteit. Geen raam in de buurt van je werkplek? Een fijne tafel- of bureaulamp doet ook wonderen.

thuiswerkplek
Stijlvolle thuiswerkplek vlakbij het raam.

5. Kleed ‘m aan

Van een mooi kleed op de vloer tot een gezellige sfeerkaars, en van bijzondere woonaccessoires tot luchtzuiverende planten. Het fijne van je thuiskantoor is dat je ‘m kunt inrichten zoals jij wilt. Kleed ‘m dus aan met inspirerende sfeermakers waardoor je niet kunt wachten om weer achter je bureau te gaan zitten.

6. Hang maar op

Handig, praktisch en stijlvol: een memobord. Natuurlijk kun je er notities, inspirerende quotes en persoonlijke foto’s aanhangen, maar denk ook eens aan een schaar, koptelefoon, sleutels, pennenbakje of bijvoorbeeld een bril. Opgeruimd staat netjes. 

Ook superwifi in huis?

Wil jij ook altijd de beste wifi op je thuiswerkplek? Met de KPN Wifi Manager en SuperWifi-punten zorg jij dat je van de woonkamer tot de zolder het beste bereik hebt. Je stopt de SuperWifi-punten in het stopcontact en installeert ze heel gemakkelijk zelf met de KPN Thuis app of door middel van persoonlijk contact met de experts van de Wifi Desk. Dankzij het KPN mesh-netwerk werken de SuperWifi-punten vervolgens slim met elkaar samen waardoor je een stabiel, snel en bovenal veilig wifinetwerk hebt. Win-win-winsituatie als je het ons vraagt.

Style je thuiswerkplek met deze favorieten

nog meer: wooninspiratie