WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Woning als een koning | Woningsdag 2020

Dit jaar geen Koningsdag, maar Woningsdag! We kunnen niet allemaal als royals door het leven gaan, maar er thuis vorstelijk bij zitten is wél voor iedereen weggelegd. Hoe je daarvoor zorgt, lees je hier.

vtwonen Woningsdag 2020
vtwonen Woningsdag 2020

Vorstelijk gevoel

Groots uitpakken à la het paleis op de Dam of Huis ten Bosch – vol kroonluchters, spiegelende vloeren en rijk gedecoreerde deuren? Die mensen verwijzen we door naar de antiekmarkt of kringloopwinkel. Maar er zijn ook andere manieren om het luxe gevoel in huis te halen. Combineer meubels en accessoires in organische vormen met een flinke dosis luxe materialen voor een vorstelijk gevoel. Denk aan: marmer, messing, fluweel en notenhout.

Kunst aan de muur

Niet iedereen is bevoorrecht met barokke muren met lambrisering. Dit los je makkelijk op door te kiezen voor trompe-l’oeil behang. Niemand die het verschil ziet! Droom je van net zo’n kunstverzameling als het koningspaar aan de muur? Laat fotobehang nu net een trend zijn. Neem eens een kijkje op de website van het Rijksmuseum. Via de link naar de Rijksstudio kun je allerlei moois uit de collectie aanvragen en op fotobehang laten afdrukken.

vtwonen Woningsdag 2020
vtwonen Woningsdag 2020

Butler

Een butler of au-pair hebben is natuurlijk fijn, maar daar heeft lang niet iedereen het budget voor. Doe de domotica-truc, waarmee je met één druk op de knop van alles in huis regelt. Denk aan het aanzetten van verwarming tot het dichtdoen van gordijnen, voor als je al in bed ligt. Het is een superhandig systeem, dat een boel werk uit handen neemt. En wat betreft die gordijnen… net als de royals zit je natuurlijk niet te wachten op pottenkijkers. Kies daarom in je eigen paleisje voor in between-gordijnen. Die laten het licht naar binnen, maar houden nieuwsgierige blikken buiten, terwijl je zelf wél kunt zien wat er buiten gebeurt. Handig!

Aan tafel

We mogen dan wel geen vrienden en familie uitnodigen voor een groots en gezellig koningsdiner, de tafel mag wel feestelijk gedekt worden. Dek de tafel met wit tafellinnen en voeg er gouden bestek, borden en serveerschalen aan toe. Goud toevoegen aan tafel is een gemakkelijke manier om een simpele eettafel koninklijke allure te geven.

Woningsdag 2020

Speciaal voor Woningsdag 2020 wordt er van alles georganiseerd. Tussen 09:45 en 10:00 uur zullen de klokken in heel Nederland luiden en om 16:00 uur wordt De Nationale Toost in heel Nederland tegelijkertijd uitgebracht door iedereen – niet alleen op de gezondheid van de koning, maar van iedereen. 

Heb je nog geen plannen voor Woningsdag? Maak je tuin zomerklaar of creëer je ideale thuiswerkplek met onze 7 stylingtips. 

nog meer: wooninspiratie