Er was eens een Scandinavische kerst

Er was eens een Scandinavisch sprookjeslandschap. Een subtiel spel van witten, nude tinten en hier en daar een kantje of een zilveren glans. De sfeer is poëtisch, maar wel met een mooi rafelrandje.Stukjes kant (Jolandelijk). Belletjes (Hema). Behang Stucco van Wall & Decò (De Ru).

er was eensSchapenkrukje (Pols Potten). Stoel (Fens Décor). Roze bankje (Combitex). Schapenvacht, vloer-
kleed van Private, roze gebreide sjaal (Sukha). Papieren ornamenten en kerstversiering (Madam Stoltz). Fluffy kerstverlichting 
30 ledlampjes 3m (Nijhof).

er was eensTafel (Combitex). Oude spijlenstoelen, glazen vaas (De Weldaad). Moderne spijlenstoelen van Hay (Mobilia). Metalen stoel Tolix (Neef Louis). Linnen laken als tafelkleed 250×290 cm van La Fabbrica del Lino (Fich Home). Servies (Pottenbakkerij Anouk). Bestek, kanten kleedjes gebruikt als slinger (Jolandelijk). Glazen met stip, glazen kristal, glazen karaf, glazen kandelaars, witte papieren kerstdecoratie, lichtsnoer aan tak (Nijhof). Kaarsen (Hema). Daybed, slinger van geknipt papier, gebreid kussen, schapenvacht, vloerkleed van Private (Sukha). Kussen silver, coated linnen 45×60 cm (Mrs. Me). Wall & Decò behang Stucco (De Ru).

er was eensVintage tafelkleed (Laura Dols). Servies klein bordje, servies groot bord, bloem van aardewerk (Pottenbakkerij Anouk). Servet La Fabbrica del Lino in kleur poeder (Fich Home). Bestek (Jolandelijk). Textielverf (Vlieger).

er was eensRoze bank The Mayor Sofa van &Tradition (Mobilia). Kussen koper 30×60 cm, kussen mohair 45×60 cm (Mrs. Me). Boomstamkrukje (vtwonen.nl). Reichenbach theepot en kop en schotel 
(Pols Potten). Kleed van Carpet Reloaded 301×209 cm (Wilhelmine van Aerssen). Hanglamp Vanadin (Ikea). Zelfgemaakte slingers van zilveren, nude en roze stoffen (Boerenbonthal). Wall & Decò behang 
Stucco (De Ru).

er was eensTafel 220×62 cm (De Weldaad). Zilveren flesvaas, glaasjes, kandelaar (Nijhof). Servies: schaal, potje met deksel (Pottenbakkerij Anouk). Tule stof voor het raam Sunrid (Ikea). Papieren ster (Madam Stoltz). Sneeuwsterren op het raam en aan de tak zijn zelf geknipt van papier.

er was eensHemelbed (Combitex). vtwonen dekbedovertrek Momo 240×220 cm (House in Style). Gebreide sprei, kanten topje (Atelier Sukha). Kussens Crystal Capiton silver white 30×60 cm, Cushion Caesar Shell 100% mohair/linnen 45×60 cm (Mrs. Me). Gehaakt krukje (Pols Potten). Lichtsnoer met lampjes Bella Vista van Seletti (Van Mokum). vtwonen kledingrek (Coming). Tule rok, jurk (Laura Dols). Theepot privébezit.

Jingle bells

Zelf kerstdecoraties maken geeft veel voldoening. Dit fragiele exemplaar is gemaakt van ijzerdraad, stukjes kant, kleine belletjes en als romantisch detail en final touch een roze lint.

White X-mas

Deze zwevende kerstboom zou niet misstaan in een winters sprookjesboek. Versier de boom met spuitsneeuw voor een winters effect en bevestig hem met touw aan het plafond, waardoor hij los komt van de grond. Voor een luchtiger effect snoei je flink wat takken weg. Zo krijgen de kerstornamenten 
alle ruimte om te shinen.

Winters tafelen

Het kerstontbijt of oud en nieuw diner wordt extra feestelijk met een slinger van 
geknipt papier en een lijn vol antieke kanten kleedjes. Een wit gespoten olijftak en een grote tak uit het bos behangen met een lichtsnoer maken het feestgevoel compleet.

Sneeuwwitje

De sneeuwwitte feesttafel krijgt karakter door een wit servies met een mooie structuur aan de rand. Geef het vintage damasten tafelkleed een winterse uitstraling door er met textielverf zilveren cirkeltjes als kleine sneeuwballen op te tamponneren. Neem als mal de binnenkant van een rolletje plakband, of knip een cirkel uit karton.

Rafelige ruches

Deze home made slingers zijn zó mooi dat ze na de feestdagen mogen blijven hangen. Scheur verschillende tinten stof in repen en knoop die aan een lange strook stof of een mooi satijnen lint. Ook sfeervol voor boven de tafel!

Let it snow

Met deze handgemaakte sneeuwvlokken hoef je niet meer op een witte kerst te hopen. Knip ze uit papier en hang ze aan een witgeverfde tak met zelfgemaakte blaadjes. Natuurlijk kun je ook een bestaande tak wit spuiten. Plak er ook een paar tegen het raam: door het tulen gordijntje lijkt het net of het echt sneeuwt.

Night before Christmas

Donkere dagen vragen om warme materialen en gedempt licht: hoe meer wollen kussens en dekens hoe beter! Een met reepjes tule verfraaid lichtsnoer zorgt voor extra sfeer. En hang je feestjurk eens op in de kamer: die is té mooi om niet gezien te worden.

Bron: vtwonen kerstspecial december 2013 | Fotografie Alexander van Berge | Styling Cleo Scheulderman

nog meer: inspiratie