WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

We onthullen: zo berg je speelgoed op in de woonkamer

Een dagje spelen eindigt meestal in een rommelige woonkamer. Het speelgoed ligt verspreid door het hele huis waardoor je niet weet waar je moet beginnen met het opbergen van speelgoed in de woonkamer. Klinkt dit bekend in de oren? Zorg voor goede opbergmogelijkheden, want opgeruimd staat netjes!

Stijlvolle opbergkist voor in de woonkamer

Afspraken maken over speelgoed opruimen in de woonkamer

Voorkomen is beter dan genezen. Zorg daarom dat het voor je zoon of dochter makkelijk is om het speelgoed op te ruimen zodat je niet alles zelf hoeft te doen. Maak ook duidelijke afspraken. Spreek bijvoorbeeld af dat alles netjes opgeruimd moet zijn voordat ze naar bed gaan.

Speelgoed opbergkast

Een kast met aparte vakken of bakken is erg handig. Zo kun je de blokken, boeken en poppen allemaal een apart plekje geven. En als de deuren dicht zijn, zie je er niks meer van. Wil je de ruimte in de woonkamer optimaal benutten, dan ga je voor een schuifdeurkast. Deze kasten benutten de ruimte van de vloer tot het plafond. Inbouwkasten zijn ook geschikt voor onder een trap of in een nis.

Kast met tent

Wil je van het opruimen een feestje maken? Maak dan zelf een kast met daarvoor een tent waar de kinderen gezellig kunnen spelen. We leggen stapsgewijs uit hoe je deze vrolijke speelgoedkast maakt. 

Dit zijn onze favoriete speelgoed opbergers

Speelhoek in de woonkamer

Als je niet wilt dat het speelgoed overal in de woonkamer ligt, is het aan te raden om een speelhoek in de woonkamer te maken. Geef kinderen een plek in huis waar ze lekker hun gang kunnen gaan. Denk hierbij aan een gezellig hoekje met een tafeltje en stoeltjes waar ze kunnen knutselen en een speelkleed waarop ze lekker kunnen spelen. Een kast of opbergbakken mogen natuurlijk niet ontbreken in de speelhoek. In het artikel speelhoek in woonkamer geven we meer leuke ideeën en tips!

Speelgoedkist

Ook een speelgoedkist is erg geschikt voor het opbergen van speelgoed in de woonkamer. Berg alle speelgoedspullen op in een leuke kist en je woonkamer ziet er weer netjes uit. Bij Stoerekisten verkopen ze mooie neutrale speelgoedkisten. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en je kunt er ook voor kiezen om hem te pimpen met een hart, kroon of ster. Leg er een paar leuke kussentjes op en je hebt er een leuk bankje bij in je interieur!

Wij hebben de leukste speelgoedkisten al voor je op een rijtje gezet in het artikel ‘Opgeruimd staat netjes in de speelgoedkist’. Of wat denk je van een speelgoedkist met naam of een houten speelgoedkist van Ikea? De keuze is reuze!

nog meer: wooninspiratie