WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Schoonmaken met WD-40: 10 hacks op een rij

Bij WD-40 denk je al snel aan het verhelpen van piepende deuren of scharnieren. Maar dat is niet het enige waar je deze multifunctionele spray voor kunt inzetten. Heel wat huishoudelijke klusjes maak je met deze alleskunner stukken makkelijker. Schoonmaken met WD-40: 10 ongebruikelijke hacks op een rij.

bruine keuken met open kast
Keuken Dark Oak zoals getoond, exclusief accessoires € 19.950,- | M.m.v zarahome.com (opbergpot en bord met bordenstandaard), casagitane.com (schaal op poot), vtwonen.nl (glazen en servies van vtwonen), sjostrandcoffee.nl (koffiezetapparaat en melkopschuimer), vtwonen.nl (dienblad en theepot van Serax, waterkoker Sowden van Hay), thefinestore.com (dienblad). Overig privébezit.

Net echt

Deze tip is voornamelijk handig voor mensen met nep-planten. Door stof kunnen de bladeren mat uitslaan, maar met behulp van WD-40 geef je de bladeren een oppepper. Spray wat van de WD-40 op de bladeren van de plant en neem het af met een microvezeldoek. Zo haal je de stof weg én voorzie je de bladeren van een glanzend laagje. Net echt! 

LEES OOK
Net echt of net niet: de voor- en nadelen van kunstplanten

Douchekop of kraan als nieuw

Last van kalkaanslag op een kraan of douchekop? Spuit er wat WD-40 op en laat het minstens 5 minuten intrekken. Met een oude tandenborstel kun je de kalkaanslag nu super makkelijk wegschrobben. Als nieuw!

Hagelwit

Ook een toiletpot kan soms lelijke plekken krijgen. Dat is allesbehalve een fris aanzicht. Als de vlekken niet lijken te verdwijnen, probeer het dan eens met WD-40. Door de spraykop kun je ook op moeilijk te bereiken plekken komen, zoals onder de rand van de wc-pot. Laat het even intrekken en boen het vervolgens weg met de wc-borstel of een spons. 

Pieptoon

Niet alleen metaal kan na verloop gaan piepen, ook bij riet of wicker kan dit probleem ontstaan. Gelukkig is dit met WD-40 zo verholpen. Spuit wat van de spray op een piepende rieten stoel of wicker tuinset en van het gepiep zul je geen last meer hebben. 

Stickerverwijderaar

De plakkerige laag die achterblijft van stickers of bijvoorbeeld duct tape verdwijnt als sneeuw voor de zon na een behandeling met WD-40. 

Permanent of toch niet?

Pen, stift, (was)krijt en of zelfs permanente marker kun je van een vloer of muur krijgen met WD-40. Spray simpelweg wat van het product op de aangetaste plek en veeg de schade weg met een schoonmaakdoek. Boen de plek nog even na met wat water en je zult er niks meer van zien. Laat de WD-40 bij bijvoorbeeld permanente marker wat langer inwerken. 

RVS weer laten glimmen

Met WD-40 kun je RVS weer glimmend krijgen. Zelfs watervlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon met deze multifunctionele spray. Gebruik WD-40 alleen niet om een RVS gasfornuis mee schoon te maken. Het middel is namelijk licht ontvlambaar. 

LEES OOK
10 dingen die je kunt schoonmaken met scheerschuim

Tapijtreiniger 2.0

Ook vlekken op een tapijt of vloerkleed kun je schoonmaken met WD-40. Zelfs de meest hardnekkige! Spray wat WD-40 op de vlek in het tapijt of vloerkleed, opgevolgd door een tapijtreiniger zoals deze van HG. Even boenen en je hebt gegarandeerd een schoon tapijt of vloerkleed. 

Niets meer te vrezen

Koffiekringen in een houten tafel? Zelfs daar hoef je niet meer voor te vrezen met WD-40 in huis. Spray een beetje WD-40 op de koffiekringen en maak het schoon met een natte doek. De koffiekringen zullen door het middel zo uit het hout trekken.

Witte kringen uit terracotta potten

Als plantenliefhebber heb je vast en zeker terracotta bloempotten in huis. Dan weet je ook dat deze na verloop van tijd kunnen oxideren en witte vlekken zullen krijgen. Breng voor gebruik aan de buitenkant van de pot een laagje WD-40 aan en je zult er geen last van hebben.

LEES OOK
Witte vlekken op terracotta: zo komt het en zo kom je er vanaf

nog meer: wooninspiratie