WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Op naar het bos: 5x DIY’s met dennenappels

Voor deze DIY’s moet je verplicht een rondje door het bos. Of maak het jezelf makkelijk en koop een zak vol dennenappels. Kun je meteen aan de slag! Dit zijn vijf DIY’s met dennenappels.

Dennenappels | Serene kerstsfeer | vtwonen 13-2020

Kranspakker

Een mooie krans is niet alleen leuk met kerst. Ook voor na de kerst kun je een krans prima inzetten als woonaccessoires. Maak er een met dennenappels voor een natuurlijke touch. Je hebt voor deze DIY een draad kleerhanger nodig zoals deze. Een lijmpistool en kralen. Of maak gebruik van deze schroefhaakjes.

De kralen bevestig je met het lijmpistool op de dennenappels. Op zo’n manier dat je ze aan de kleerhanger kan rijgen. Plaats de kraal op de plek waar de dennenappel aan de boom vast zit. Of draai de schroefhaakjes op deze plek in de dennenappel. Laat de lijm goed opdrogen voordat je begint met rijgen. Je hebt redelijk wat dennenappels nodig om een mooie volle krans te maken, maar dan heb je ook wat! Als je de bovenkant van de kleerhanger in tact hebt gehouden, kun je de krans makkelijk hieraan ophangen. 

LEES OOK
Kerstkransen maken kan iedereen!

In een uniek jasje

Dennenappels variëren vaak in grootte, maar de looks zijn over het algemeen hetzelfde. Wil je nou een uniekere uitstraling? Geef dennenappels dan een nieuw jasje met behulp van bleek. Zo krijg je bijna witte dennenappels en die zien er net een tikje interessanter uit.

Neem een fles bleek, een emmer en natuurlijk de dennenappels. Vul de emmer met de bleek en de dennenappels. De dennenappels zullen gaan drijven dus neem een zwaar voorwerp, zoals een steen, om het gewicht naar beneden te drukken. Je hebt nu even geduld nodig, want na ongeveer drie dagen zijn de dennenappels echt compleet wit uitgeslagen. Voor een minder gebleekt effect kun je de dennenappels er ook al eerder uithalen.

De gebleekte dennenappels zijn gaaf om in een schaal te leggen of om een vaas mee te vullen. Ook leuk om dennenappels een glamorous touch te geven door de goud te spuiten met verf! 

LEES OOK
Of maak gekleurde dennenappels met spuitverf

Herfst- of kerstslinger

Laat je inspireren door deze gezellige slinger van Decoris. Met een stuk touw en dennenappels kom je al een heel eind. Gebruik deze schroefhaakjes om de dennenappels aan het touw te bevestigen. Leuk voor in de kerstboom, aan de muur of langs een wandplank. Sfeer gegarandeerd!

Met een lampje

Een lichtsnoer, zoals deze van luxform, is van zichzelf vaak al gezellig, maar je kunt ‘m nog gezelliger maken door er dennenappels aan te hangen. Neem wat ijzerdraad en bevestig een deel aan de dennenappel en aan het lichtsnoer. Hang ‘m zo vol als je wilt. Wissel af door een paar dennenappels in het licht te verwerken voor een extra leuke lichtinval. 

LEES OOK
Deze herfstige accessoires vind je gewoon buiten

Dennenappel voor de vogels

Vogelvoeder 

Een leuke en natuurlijke manier om vogels te voeren? Maak eigen vogelvoeders met behulp van dennenappels, noten en zaden en een plantaardige vetsoort of shortening, zoals deze van Crisco. Zo ga je te werk: smelt het plantaardige vet in een pannetje en gooi hier de noten en zaden bij. Nu de mix nog vloeibaar is rol je een aantal dennenappels door het mengsel. 

De ruimte tussen de ‘schubben’ van de dennenappels zullen zich vullen met het mengsel voor de vogels. Laat de boel goed drogen en bevestig vervolgens een touwtje aan de dennenappel. Op deze manier kun je ‘m in de boom hangen. Zo kunnen de vogels er heerlijk van genieten.

Oh dennenboom…

nog meer: wooninspiratie