WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Kleuradvies woonkamer: in 4 stappen naar de juiste keuze

Trotse bezitter van een nieuwe woning? Of simpelweg zin om een muur in de woonkamer een nieuwe kleur te geven? Het blijft lastig om in één keer de juiste keuze te maken. Maak het jezelf iets makkelijker met het onderstaande kleuradvies voor de woonkamer.

Stap 1: Welk kleuradvies heeft de woonkamer nodig?

De kleur die je aan de muren en het plafond geeft, is essentieel voor het ruimtelijke gevoel en de sfeer in een woonkamer. Vraag jezelf af: wil ik optisch meer of minder ruimte creëren? En kan de ruimte warmte gebruiken of mag het juist wat frisser? Heb je geen grote woonkamer, kies dan voor lichte tinten. Dit zorgt optisch voor meer ruimte en weerkaatst invallend licht. Is het plafond aan de lage kant? Schilder ‘m dan een of twee tinten lichter dan de muren. Ook dit heeft een verruimend effect. Voor grote ruimtes of woonkamers met een hoog plafond geldt logischerwijs het omgekeerde. Een plafond dat iets donkerder is dan de muren zorgt voor een knusser effect. Wees je ervan bewust dat elke kleur de sfeer in jouw huis beïnvloedt. In dit artikel lees je hoe kleur de stemming in huis beïnvloedt.

Shop de stijl…

Lichte tinten in de woonkamer in combinatie met veel licht zorgt voor een ruimtelijk gevoel

Stap 2: Wat is jouw persoonlijke behoefte?

Het is een open deur, maar toch iets wat vaak wordt vergeten: het persoonlijke verlangen. Het internet is een prachtuitvinding, maar de overdaad aan inspiratie kan vertroebelen waar jij naar op zoek bent. Ga daarom rustig in je (nieuwe) woonkamer zitten en absorbeer de ruimte. Wat klopt en waar voel jij je goed bij? Verlang je naar een rustige plek waar jij je kunt terugtrekken? Wil je een statement maken? Moet de woonkamer in beweging zijn? Of wil je vooral een fris en ruimtelijk gevoel creëren? Bij elk verlangen hoort een kleurkeuze. Welke kleur dat is, kan alleen jij bepalen. Voel je nog steeds geen duidelijke voorkeur voor een kleur, doe dan hier de vtwonen kleurtest. Zelf een kleurenpalet samenstellen doe je hier.

Shop de stijl…

Kies je voor een opvallende kleur in de woonkamer, ga er dan echt voor en maak een statement

Stap 3: Testen maar!

Lang leve technologie! Je hoeft niet direct een een pot verf te kopen om te bepalen of de kleur wel of niet op jouw muur past. Er zijn namelijk apps beschikbaar die een door jou gekozen kleuren op de muur kunnen visualiseren. Welke apps dat zijn en waar je ze kunt downloaden, lees je hier. Ook na een testronde met een visualisatie app blijft het gissen, daarom kun je met een kleurtester (een miniverfroller met 30ml verf) een stukje muur verven en ervaren of het gevoel klopt.

Shop de stijl…

Verf en kleur apps kunnen helpen bij het maken van de juiste kleurkeuze

Stap 4: Durf de stap te zetten

Ga! Durf de stap te zetten. De wereld vergaat niet als het toch niet helemaal uitpakt zoals je had gehoopt. Blijf niet te lang dubben en hak de knoop door. Verkeerde keuze gemaakt? Maak je een dag gek en die muur is zo weer overgeschilderd.

De mooiste tinten voor op jouw muur…

nog meer: wooninspiratie