We onthullen: zo berg je speelgoed op in de woonkamer

Een dagje spelen eindigt meestal in een rommelige woonkamer. Het speelgoed ligt verspreid door het hele huis waardoor je niet weet waar je moet beginnen met het speelgoed opbergen in de woonkamer. Klinkt dit bekend in de oren? Zorg voor goede opbergmogelijkheden, want opgeruimd staat netjes!

Speelgoed opbergen woonkamer

Om te voorkomen dat het lijkt alsof er in jouw woonkamer een bom ontploft is, moet je alle knuffels, auto’s en puzzels netjes opbergen. Zorg dat het voor je zoon of dochter makkelijk is om het speelgoed op te ruimen zodat je niet alles zelf hoeft te doen. Maak ook duidelijke afspraken. Spreek bijvoorbeeld af dat alles netjes opgeruimd moet zijn voordat ze naar bed gaan.

De speeltafel en stoeltjes van JunkTrunk zijn een speelplek en opbergplek in één. De speeltafel en de zitmeubels beschikken over veel opbergruimte waar je kind na het spelen al het speelgoed in op kan bergen. De JunkTrunk bestaat in zeven verschillende uitvoeringen, van een eenpersoons lessenaartje tot een complete speelhoek voor zes kids.

Speelgoed opbergkast

Een kast met aparte vakken of bakken is erg handig. Zo kun je de blokken, boeken en poppen allemaal een apart plekje geven. En als de deuren dicht zijn, zie je er niks meer van. Wil je de ruimte in de woonkamer optimaal gebruiken, dan ga je voor een schuifdeurkast. Deze kasten benutten de ruimte van de vloer tot het plafond. Inbouwkasten zijn ook geschikt voor onder een trap of in een nis.

Speelgoed opbergen woonkamerSpeelgoed opbergen woonkamer

Kast met tent

Wil je van het opruimen een feestje maken? We hebben een leuke DIY van een kast met tent. We leggen stapsgewijs uit hoe je een vrolijke speelgoedkast maakt. Knutsel een tent voor de kast in elkaar waar de kinderen gezellig kunnen spelen.

Speelhoek in de woonkamer

Als je niet wilt dat het speelgoed overal in de woonkamer ligt, is het aan te raden om een speelhoek in de woonkamer te maken. Geef kinderen een plek in huis waar ze lekker hun gang kunnen gaan. Denk hierbij aan een gezellig hoekje met een tafeltje en stoeltjes waar ze kunnen knutselen en een speelkleed waarop ze lekker kunnen spelen. Een kast of opbergbakken mogen natuurlijk niet ontbreken in de speelhoek. In het artikel speelhoek in woonkamer geven we meer leuke ideeën en tips!

Speelgoedkist

Ook een speelgoedkist is erg geschikt voor het opbergen van speelgoed in de woonkamer. Berg alle speelgoedspullen op in een leuke kist en je woonkamer ziet er weer netjes uit. Bij Stoerekisten verkopen ze mooie neutrale speelgoedkisten. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en je kunt er ook voor kiezen om hem te pimpen met een hart, kroon of ster. Leg er een paar leuke kussentjes op en je hebt er een leuk bankje bij in je interieur!

Wij hebben de leukste speelgoedkisten al voor je op een rijtje gezet in het artikel speelgoedkist. Of wat denk je van een speelgoedkist met naam of een houten speelgoedkist van Ikea? De keuze is reuze!

Dit zijn onze favoriete opbergers voor de kinderkamer


Bron: 1. 101 woonideeën

nog meer: wooninspiratie