WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Knuffeldoekje zelf maken

Lekker om mee te knuffelen, interessant om mee te spelen en voor mama handig om mee te nemen: een knuffeldoekje! Je kunt er natuurlijk gewoon eentje kopen, maar waarom maak je niet zelf een mooi knuffeldoekje voor de kleine?
Knuffeldoekje zelf maken

Knuffeldoekje zelf maken

Dingen die zelf gemaakt zijn, zijn natuurlijk altijd mooier, waardevoller en bovendien origineler dan iets uit de winkels. Een knuffeldoekje zelf maken is helemaal niet moeilijk. Koop een paar leuke stofjes en lintjes en houd het naaimachine binnen handbereik. Vilt, fleece of badstof zijn lekker zacht en daarom een geschikte stoffen voor een knuffeldoekje.

Knip twee keer een vierkant, rondje of ander leuk figuur uit de stof. Met restjes van een andere stof kun je het doekje versieren. De eigenaar van het weblog Made bij Mij maakte bijvoorbeeld een vlinder op het doekje. Je kunt ook de naam of geboortedatum erop naaien voor een extra persoonlijk tintje. Aan het einde naai je de twee doekjes op elkaar. Stik ook een aantal felgekleurde lintjes tussen de twee doekjes, want dat vinden kleintjes wel erg interessant!

Patroon knuffeldoekje

Een vierkant of rondje uit een stof knippen lukt meestal wel. Het wordt lastiger wanneer je een knuffeldoekje in een andere vorm wilt maken. Op het web zijn diverse patronen voor een knuffeldoekje te vinden. Wil je bijvoorbeeld een doekje in de vorm van een olifant? Download dan het patroon van De Droomfabriek.

Knisperend babydoekje

Nog interessanter voor de baby is het als er geluid uit het doekje komt. Hierdoor is het nog spannender om het doekje te ontdekken. Simpelweg door een stukje vensterpapier tussen de twee lapjes stof te doen, maak je een knisperdoekje!

Zo is het leuk om een knuffelbeest te maken, zo heeft je kind altijd een origineel vriendje.

Bron: Made bij Mij

nog meer: wooninspiratie