WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Glazen vaas schoonmaken: met deze trucs verdwijnen aanslag en resten

Je hebt veel langer plezier van een bos bloemen wanneer de vaas goed schoongemaakt is en er geen resten van het vorige boeket zijn achtergebleven. De laag water waarin de bloemen hebben gestaan, laat vaak een lelijke aanslag achter die er maar lastig afgaat. Maar geen zorgen, een glazen vaas schoonmaken wordt met deze vijf trucs een stuk makkelijker.

Tips voor het schoonmaken van een glazen vaas

1. Steradent of tandpasta

De achtergebleven aanslag in een glazen vaas kun je schoonmaken door een tablet van de gebitsreiniger Steradent (of een ander soortgelijk merk) in water te laten oplossen. Giet het water met de tablet in de vaas en laat het een nacht staan. Ook wat tandpasta met warm water zorgt voor een schone vaas.

2. Glassex

Een glazen vaas is goed schoon te maken met Glassex. Spuit de ruitenreiniger in de vaas op de plek waar de aanslag zit en laat dit een minuut intrekken. Doe er vervolgens water bij en laat het dan tien minuten staan. Vervolgens spoel je de vaas om.

LEES OOK
Met deze tips blijven je bloemen langer mooi

3. Afwasmiddel

Net zoals je je drinkglazen schoonmaakt, kun je ook een glazen vaas schoonmaken met afwasmiddel. Een druppel bleekmiddel erbij werkt nog beter. Was je vaas gewoon af zoals je je glazen ook zou schoonmaken. Heb je geen afwasmiddel in huis omdat je een vaatwasser hebt? Los dan een vaatwastablet op in een beetje warm water en laat de vaas daar een nacht in weken.

Vaas schoonmaken met alledaagse middeltjes

Je kunt een vaas ook schoonmaken met huis-tuin-en-keuken middelen die je waarschijnlijk gewoon al in de voorraadkasthebt staan:

  • Een beetje azijn op een stuk keukenpapier en daarmee de vaas schoon wrijven
  • Je kunt de glazen vaas ook schoonmaken met de binnenkant van een aardappelschil.
  • Los een vaatwastablet op in warm water, giet dit in een vaas en laat het even staan. Handig bij een smalle vaas!

nog meer: wooninspiratie