Houten vloer wit verven

Met een witte vloer lijkt je kamer veel ruimtelijker en krijgt het een ‘classy’ uitstraling. Je kunt zelf heel goed je houten vloer wit verven.

witte houten vloer

Houten vloer wit verven

Zorg voor een slijtvaste verf, bijvoorbeeld Perfect Finish Houten Vloer Zijdeglans van Histor, deze is in alle kleuren te mengen. Wil je voor een lekkere frisse wit gaan, zorg dan dat er een puntje blauw in de menging zit. Die zorgt voor optisch wit. Bijvoorbeeld ‘Hoornwit’ 0601-R78B (R248  G253  B253).

Hoe pak je het aan?

Stap 1

Schuur de vloer heel grondig. Huur hiervoor een schuurmachine. Schuur van grof naar fijn. Gebruik een bandschuurmachine om goed bij de randen te kunnen komen.
Tip: Begin met diagonaal schuren, en werk daarna in rechte banen.
Tip: Zie je het niet zitten om dit zelf te doen? Er zijn bedrijven die je dit graag uit handen nemen: op het schuren van vaste parketvloeren zit maar 6% BTW. Neem bijvoorbeeld een kijkje op floortec.nl of vloerschuren.nu.

Stap 2

Veeg en stofzuig de vloer eerst heel grondig en neem hem daarna af met een niet al te natte doek. Loop hierna niet meer met blote voeten over de vloer heen.

Stap 3

Zet de eerste laag verf op en laat erg goed drogen. Houd ramen gesloten, zo kunnen er geen stofjes op de vloer waaien. Gebruik een kwast met varkensharen of een velvet of velours verfroller. Kijk op het blik na hoeveel uur je de vloer opnieuw kunt schilderen.

Stap 4

Zet laag twee en drie op en houdt rekening met een droogtijd tussendoor. Schuur de vloer ook tussen het schilderen van de lagen door heel licht op zodat de verf goed hecht. In het begin is de vloer voorzichtig beloopbaar, maar laat hem goed uitharden bij zwaarder gebruik.

Tip! Verf op waterbasis krijgt minder snel een gele waas over zich dan verf op alkydbasis.

Voor nog meer tips over het verven of lakken van een houten vloer lees je het artikel houten vloer verven.

Meer witte vloeren?

Je kunt ervoor kiezen om de houten vloer wit te verven, maar er zijn meer opties betreft vloeren. Hieronder enkele. Tip! Vergeet niet de vloeren uit de vtwonen-collectie te bekijken.

Bron tekst: 101 Woonideeën | bron beeld: vtwonen 09-2011 | Fotografie Jansje Klazinga | Styling Frans Uyterlinde

nog meer: wooninspiratie