Houten vloer verven

beeld vtwonen Beeld

Ben jij de gelukkige eigenaar van een prachtige houten vloer in je huis, of kan jouw houten vloer wel een opknapbeurt gebruiken? In beide gevallen is het de moeite waard om de planken eens goed in de verf of lak te zetten. Je frist de vloer er lekker mee op en werkt de kale plekken weg. En ga je voor wit, dan lijkt je kamer er veel ruimtelijker door. Ga aan de slag met je houten vloer verven.

Lees verder onder de advertentie

Houten vloer leggen

Als je nog geen houten vloer hebt liggen, dan leg je hem er zelf in met dit stappenplan. Belangrijk hierbij is: zorg voor een goede ondervloer (spaanplaat op beton) en nagel de vloerdelen vast met koploze spijkertjes. Wanneer de vloer er eenmaal goed in ligt, kan je beginnen met het schuren en verven.

Vloer opschuren

Bestel de benodigdheden die je nodig hebt om een houten vloer te verven online bij Karwei.

Voordat je kunt beginnen met verven is het belangrijk om de houten vloer goed op te schuren en af te nemen met thinner. Dit zorgt ervoor dat de verf goed hecht. Schuur met een schuurmachine, begin grof en werk hem fijner af. Stofzuig daarna al het stof op. Vul een emmer water en verdun daar thinner in. Neem met een niet al te natte doek de vloerdelen af. Laat drogen en je bent klaar voor de volgende stap.

Lees verder onder de advertentie

Tip: schuur de vloer licht op tussen de verflagen door, hierdoor hecht de verf beter.

Houten vloer verven

De bruine kleur van hout geeft een warme sfeer aan je huis. Als je deze kleur wilt behouden, is het belangrijk om het hout te voeden en een laklaag te geven. Hiermee voorkom je dat je de vloer kaal loopt. Een lak is een zeer harde beschermlaag waardoor de vloer de komende jaren praktisch niet onderhouden hoeft te worden. Kies wel een kleur lak die bij de vloer past. Neem daarom altijd kleurstalen van de lak mee naar huis om bij de vloer te houden. Bekijk eens de website van Fairwood, daar vind je antwoorden op alle vragen met betrekking tot je houten houten vloer verven en lakken.

Houten vloer wit verven

Een witte vloer is op het moment erg trendy. Het zorgt voor een classy en ruimtelijke uitstraling. En eigenlijk is een witte vloer vrij eenvoudig zelf te maken. Ga voor een slijtvaste verf en kies een witte tint. Volg de vier stappen uit het artikel Houten vloer wit verven en je hebt straks een prachtige witte vloer in huis.

Lees verder onder de advertentie

Shop moois voor bij de witte vloer…